Løsning der kan fjerne farlige bakterier i brugsvand på hospitaler


Waturu Holding A/S indgår aftale med et konsortium bestående af FM Mattsson Mora Group og et stort regionalt hospital. Hensigten er at vurdere effekten af en intelligent løsning, der kan fjerne bakterier i forbrugsvand på hospitaler.

Hvert år dør patienter som følge af Legionella bakterier i forbrugsvand.

Waturu har udviklet en ny løsning der uden brug af kemi kan bekæmpe bakterier såsom Legionella og p. aeruginosa ved at udnytte vandets ledningsevne til kortvarigt at udsætte bakterierne for strøm.

Bakterier er en fortløbende udfordring i alle brugsvandsinstallationer og særligt i ejendomme, som hospitaler og plejehjem, hvor brugerne har nedsat immunforsvar eller åbne sår.
Legionella er yderst væsentlig at bekæmpe, da bakterien kan medføre legionærsyge, hvilket er en lungebetændelsestilstand der kan have dødelig udgang.

Problemstillingen i bekæmpelsen af Legionella, er at når først bakterien er til stede, så er bakterien næsten umulig at komme til livs. Bakterien kan nemlig skjule sig i den biofilm der opbygges i vandinstallationen og som sporadisk løsrives med deraf mulighed for at Legionella kan “gemme sig”. Som standard bekæmpelse benyttes en driftstemperatur på det varme brugsvand på mere end 58 grader C og i perioder med skyl af vandinstallationen ved højere temperatur, hvilket er vanskeligt på et hospital med tusindvis af tappesteder. Yderligere metoder brugt i bekæmpelsen er filtrering samt UV belysning, som er kendetegnende ved at være omkostningstunge og kræve løbende udskiftning, samt for UV belysning at være ubrugelig ved frigivelse af biofilm til brugsvandet.

“At Waturu Holding A/S´s teknologi også kan bruges til at forhindre dødsfald på danske og udenlandske hospitaler, som følge af at kunne sikre brugsvandet ved tappestedet i mod Legionella og andre bakterier åbner op for et spændende forretningsområde.Waturu bidrager med teknologien og FM MATTSSON Mora Group bidrager med kendskab til vandinstallationer og brugerkrav. Slutteligt har vi et af de førende hospitaler i Danmark med som partner. Vi forventer at der tages stilling til løsningen og et eventuelt forretningsomfang senere år. Det er vigtigt at bemærke at der jf. statens serums institut´s rapport fra 2017 vedrørende anmeldte tilfælde af Legionella, dokumenteres en markant stigning og at 11 % afgik ved døden indenfor 60 dage efter en Legionella diagnose blev stillet”, udtaler direktør Toke Reedtz

Kort om virksomheden:

Waturu Holding A/S er en Greentech-virksomhed, der tilbyder en innovativ vandteknologi. Teknologien leverer øjeblikkeligt varmt vand på bæredygtig og ansvarlig vis. Vand- og energiforbruget sænkes med hhv. 75% og 94% sammenlignet med en fjernvarmeløsning med cirkulation. Med besparelserne følger en betydelig CO2-reduktion. Integration af selskabets teknologi i eksterne produkter samt behandling af spilde- og industrivand er ligeledes forretningsområder, som der fokuseres på. Virksomheden igangsætter i 2019 automatiseret produktion i Danmark, har etablerede datterselskaber og har patent samt patentansøgninger i proces.

Yderligere oplysninger:

CEO Toke Reedtz, tlf.: +45 5188 1262, e-mail: toke@waturu.com
CFO Michael Nørgaard, tlf.: +45 2720 6214, e-mail: mn@waturu.com

Waturu Holding A/S
Sjællandsgade 32
7100 Vejle
www.waturu.com

Certified Adviser:
Västra Hammen Corporate Finance AB
Per Lönn
Jungmansgatan 12
211 11 Malmö
www.vhcorp.se