"Spin-out" af Danish Medtech


Danish Medtech ApS spinnes ud af Waturu Holding A/S, idet selskabet er beskæftiget inden for et andet markedsområde, som kræver en anden type organisation og kompetencer.

Bestyrelsen har valgt at Danish Medtech skal søge kapital, som kan sikre selskabet frem mod en kommercialisering af selskabets produkter via en børsnotering ultimo 2020. Der er dialog med flere mulige CEO kandidater, med brancheerfaring, som kan tilføre selskabet den fornødne viden om markedet og internationalisering.

Waturu Holding A/S samt Belair Medical ApS (dr. Med., Professor Peter Bjerring), deltager i kapitaludvidelsen og der er forhåndstilsagn fra en række investorer.

Der forventes en værdisætning af selskabet på 65 MDKK og en Pre-IPO kapitalrejsning på 10 MDKK. Waturu Holding A/S forbliver hovedaktionær efter kapitaludvidelsen. 

Waturu Holding A/S vil løbende orientere om udviklingen og transaktionen forventes afsluttet inden 31. oktober 2019.

Investorer, som ønsker at deltage som Pre-IPO investorer, kan sende kontaktinformation til info@danishmedtech.com, for mere information.  

Om Danish Medtech

Danish Medtech ApS er ejet af Waturu Holding A/S og Belair Medical ApS med henholdsvis 90 % og 10 %. Bag Belair Medical står dr. Med., Professor Peter Bjerring som har speciale indenfor behandling af inflammatoriske hudsygdomme.

Danish Medtech udvikler løsninger som kan sikre en bedre sårpleje behandling samt forsker i udviklingen af en ny behandling til patienter med inflammatoriske hudsygdomme såsom børneeksem.

Sårpleje er et omkostningstungt marked og den gennemsnitlige behandling i Europa koster ca. 50.000 DKK pr. patient. Danish Medtech udvikler et nyt sårskylle produkt til hjemmebehandling, som kan sikre at rensningen af sår sker med bakteriefrit og tempereret vand, hvilket kan hjælpe til hurtigere sårheling med mindre arvæv.

Eksem er en sygdom som rammer mange patienter og alene i Europa er mere 100 millioner mennesker påvirket af eksem. Danish Medtech udvikler på et produkt som behandler inflammationen og som kan bruges i hjemmet og passer ind i patientens daglige liv. For at kunne godkende produktet skal der gennemføres en række kliniske test, som igangsættes i 2019/2020.

Om Waturu Holding

Waturu Holding A/S er en Greentech-virksomhed, der tilbyder en innovativ vandteknologi. Teknologien leverer øjeblikkeligt varmt vand på bæredygtig og ansvarlig vis. Vand- og energiforbruget sænkes med hhv. 75% og 94% sammenlignet med en fjernvarmeløsning med cirkulation. Med besparelserne følger en betydelig CO2-reduktion. Integration af selskabets teknologi i eksterne produkter samt behandling af spilde- og industrivand er ligeledes forretningsområder, som der fokuseres på. Virksomheden igangsætter i 2019 automatiseret produktion i Danmark, har etablerede datterselskaber og har patent samt patentansøgninger i proces.

Yderligere oplysninger:

CEO Toke Reedtz, tlf.: +45 5188 1262, e-mail: toke@waturu.com

CFO Michael Nørgaard, tlf.: +45 2720 6214, e-mail: mn@waturu.com

Waturu Holding A/S Sjællandsgade 32 7100 Vejle

www.waturu.com

Certified Adviser:

Västra Hammen Corporate Finance AB

Jungmansgatan 12

211 11 Malmö

www.vhcorp.se