Kriitikoiden kehuma suomalaispeli julkaistaan tänään – uuskumma Control paljastaa uudistuneen Remedyn

Espoo, FINLAND


Remedy Entertainment Oyj | Lehdistötiedote 27.8.2019 klo 08.00

Kriitikoiden kehuma suomalaispeli julkaistaan tänään – uuskumma Control paljastaa uudistuneen Remedyn

Yliluonnollinen toimintaseikkailupeli on nyt saatavilla konsoli- ja tietokoneversioina.

Katso julkaisutraileri täällä: https://www.youtube.com/watch?v=8DZsSVVLyOc

Suomalainen peliyhtiö Remedy Entertainment ja kansainvälinen pelijulkaisija 505 Games ovat tänään julkaisseet palkitun Control-pelin PlayStation 4 ja Xbox One -pelikonsoleille sekä digitaalisena PC-versiona Epic Games -pelikaupassa.

Control on studiomme tähän mennessä kunnianhimoisin peli”, kommentoi Remedyn pelijohtaja Mikael Kasurinen. ”Lähdimme heti alusta alkaen uudistamaan käsitystä Remedy-pelistä ja kehittämään enemmän pelattavuus edellä toteutettuja elämyksiä mukaansatempaavissa maailmoissa, joista meidät tunnetaan. Olemme ylpeitä siitä mitä olemme pelaajille saaneet aikaiseksi, ja odotamme innolla päästessämme laajentamaan peliä myös julkaisun jälkeen.”

Max Payne ja Alan Wake -menestyspeleistä kansainvälisesti tunnetun Remedyn luoma Control on kolmannen persoonan toimintaseikkailu. Se yhdistää kehittäjän aikaisemmista peleistä tuttua asetaistelua ja yliluonnollisia voimia entistä laajempaan ja syvällisempään pelimaailmaan, jossa arkitodellisuus kohtaa oudon ja selittämättömän.

Kun tuonpuoleinen uhka valtaa salaperäisen viraston New Yorkissa, pelaajat pyrkivät uuden johtajan Jesse Fadenin roolissa ottamaan paikan hallinnan takaisin. Remedyn omalla Northlight-teknologialla kehitetty Control haastaa pelaajat taisteluun yliluonnollisten kykyjen ja aseiden voimin, joita pelaajat pääsevät itse muokkaamaan.

”Olemme ylpeitä päästyämme osallisiksi näin näkemyksellisen ja merkittävän pelin aikaansaamiseen yhteistyössä Remedyn kanssa”, sanoo 505 Gamesin johtaja Neil Ralley. ”Tämänpäiväinen julkaisu on tärkeä hetki molemmille yhtiöille. Control on jo hyvän matkaa muodostumassa meille seuraavaksi, aiempaa suuremmaksi menestyspeliksi, ja emme malta odottaa, että pääsemme tarjoamaan pelaajille lisää tulevien laajennusten ja muun sisällön muodossa.”

Control on yksi ensimmäisiä videopelejä, joka tukee raytracing-tekniikalla toteutettuja heijastuksia, varjoja ja valaistuksia. NVIDIAn GeForce RTX-teknologialla varustettujen, tiettyjen näytönohjaimien, tietokoneiden ja kannettavien ostajat saavat pelin tuotteen mukana rajoitun ajan.

Lisätietoja Controlista osoitteessa www.controlgame.com

KUVAMATERIAALI & HAASTATTELUPYYNNÖT

Kuvituskuvat- ja videot: https://www.dropbox.com/sh/p28kut3uaar3b9w/AADgcRO7mySuBfXSbTgIWxO6a?dl=0

Thomas Puha, viestintäjohtaja
Puhelin: 09 435 5040
Sähköposti: thomas.puha@remedygames.com

REMEDY LYHYESTI

Remedy Entertainment Oyj on yksi Suomen ensimmäisiä kansainvälisesti menestyneitä videopeliyhtiöitä, joka tunnetaan tarinallisista ja visuaalisesti näyttävistä toimintapeleistä kuten Alan Wake ja Max Payne. Perustamisvuodestaan 1995 Espoossa sijainnut yhtiö työllistää yli 200 pelialan ammattilaista 25:stä eri maasta. Remedy on noteerattu Nasdaqin ylläpitämällä First North Finland -markkinapaikalla.

Remedyn uusimpia pelejä ovat yhtiön omistama ja kehittämä yliluonnollinen toimintapeli Control sekä yhteistyössä Smilegaten kanssa kehitetty Crossfire-yksinpelikampanja. Lisäksi Remedy kehittää omaa Northlight-pelimoottoria ja -pelinkehitystyökaluja. www.remedygames.com

505 GAMES LYHYESTI

505 Games on italialaiseen Digital Bros -konserniin kuuluva kansainvälinen videopelijulkaisija, joka tarjoaa laajan valikoiman pelejä kaikenikäisille ja -tasoisille pelaajille. Yhtiö julkaisee ja levittää maksullisia ja free-to-play -pelejä johtaville pelikonsoleille, tietokoneille, mobiililaitteille sekä kannettaville ja sosiaalisen median pelialustoille. 505 Gamesilla on toimistot Kaliforniassa, Englannissa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Espanjassa ja Kiinassa. Yhtiö toimii levittäjä- ja lisensointipartnereiden muodostamassa verkostossa kaikilla muilla markkinoilla. www.505games.com