Moody’s Investors Services ja S&P Global Ratings ja ovat myöntäneet ’Baa2’ ja ‘BBB-’ luottoluokitukset tulevalle Metso Outotecille


Moody’s Investors Services ja S&P Global Ratings ja ovat myöntäneet ’Baa2’ ja ‘BBB-’ luottoluokitukset tulevalle Metso Outotecille

Metso Oyj:n pörssitiedote 8.10.2019 klo 11.30 paikallista aikaa

Metso Oyj ja Outotec Oyj ovat hankkineet tulevalle Metso Outotecille luottoluokituksen Moody’s Investor Servicesilta (“Moody’s”) sekä S&P Global Ratingsilta (“S&P”) osana suunniteltua Outotecin ja Metson Minerals-liiketoiminnan yhdistymistä.

Moody’s on myöntänyt tulevalle Metso Outotecille pitkäaikaisen luottoluokituksen tasolla ’Baa2’. Samanaikaisesti S&P on myöntänyt Outotecille, tulevalta nimeltään Metso Outotec, alustavan pitkäaikaisen luottoluokituksen tasolla ’BBB-’ ennakoiden tulevaa yhdistymistä Metson Minerals-liiketoiminnan kanssa. Molempien luottoluokitusten näkymät ovat vakaat.

Metson luottoluokitukset pysyvät tämänhetkisillä tasoillaan Baa2 Stable (Moody’s) ja BBB CreditWatch Negative (S&P).

”Olemme tyytyväisiä, että Moody’sin ja S&P:n myöntämät luokitukset ovat linjassa Metso Outotecille tavoittelemamme investment grade -luottoluokituksen kanssa. Lopputulemat antavat tulevalle Metso Outotecille vahvan pohjan tulevaisuutta varten”, kommentoivat Metson talous- ja rahoitusjohtaja Eeva Sipilä ja Outotecin talous- ja rahoitusjohtaja Jari Ålgars.

Nordea toimi molempien yhtiöiden neuvonantajana luottoluokitusprosessissa.

Järjestelystä lyhyesti

Metso tiedotti 4.7.2019, että sen hallitus on hyväksynyt suunnitelman yhdistää Metso Minerals -liiketoiminta ja Outotec uudeksi yhtiöksi nimeltään Metso Outotec. Metson Flow Control -liiketoiminta eli nykyisen listatun Metson jatkuvat toiminnot nimetään uudelleen ja ne jatkavat Neles-nimisenä virtauksensäätölaitteita ja ‑palveluja tarjoavana itsenäisenä yhtiönä.Transaktio toteutetaan Metson osittaisjakautumisella siten, että kaikki Metso Minerals -liiketoimintaan liittyvät varat ja vastuut siirtyvät Outotecille.

Lisätietoja antaa:
Minna Helppi, rahoitusjohtaja, Metso Oyj, puh. 040 772 1024

Metso Oyj

jakelu:
Nasdaq Helsinki
Tiedotusvälineet
www.metso.com

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Tarjoamme laitteita ja palveluja luonnonvarojen kestävään käsittelyyn ja virtaukseen kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys- ja prosessiteollisuudessa. Ainutlaatuinen osaamisemme ja innovatiiviset ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa, vähentämään riskejä ja parantamaan kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön liikevaihto oli noin 3,2 miljardia euroa vuonna 2018. Metsolla on yli 14 000 työntekijää yli 50 maassa.

metso.com/fitwitter.com/metsogroup 

Liitteet


Attachments

Moody's Rating on Metso Outotec 08 10 2019 S&P Rating on Metso Outotec 08 10 2019