Workday versterkt bestaande technologie met innovaties voor de veranderende wereld van finance

Innovaties op het gebied van data en machine learning vergroten operationele efficiency en maken snellere en meer strategische besluitvorming mogelijk om de flexibiliteit en slagkracht te versterken


PLEASANTON, Calif. en ORLANDO, Fla., Oct. 17, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- Workday, Inc. (NASDAQ: WDAY), toonaangevend leverancier van enterprise cloudapplicaties voor finance en human resources, onthult vandaag verbeteringen in Workday Financial Management en de Adaptive Insights Business Planning Cloud die grootzakelijke klanten helpen om beter te navigeren in de veranderende wereld van finance.

Tijdens Workday Rising, de jaarlijkse klantenconferentie van het bedrijf, benadrukte Workday hoe organisaties hun business opnieuw kunnen vormgeven met een nieuwe applicatie, Workday Accounting Center, en met functionaliteiten gedreven door machine learning, zoals de detectie van onregelmatigheden bij invoer van boekhoudkundige posten. Dankzij de Power of One - één bron voor data, één veiligheidsmodel, één gebruikerservaring en één community – is Workday bij uitstek in staat om oplossingen te bieden die enterpriseklanten helpen bij het stroomlijnen van financiële processen en bij snellere, datagedreven besluitvorming.

Met Workday hebben bedrijven één enkel systeem om te plannen, uit te voeren, te analyseren en uit te breiden - aangedreven door machine learning en ondersteund door een niet aflatende toewijding aan klantenservice. Door gebruik te maken van geavanceerde analyses om trends en inzichten aan de oppervlakte te brengen, en van machine learning om handmatige processen te automatiseren en tijd te besparen, blijft Workday voortdurend innoveren zodat organisaties hun zakelijke flexibiliteit kunnen vergroten.

Innovaties voor de transformatie van finance en planning

Chief Financial Officers (CFO's) en financiële leidinggevenden worden tegenwoordig geconfronteerd met voortdurende veranderingen en nieuwe uitdagingen in een omgeving die snel evolueert door technologische vooruitgang, veranderende businessmodellen en nieuwe concurrenten. Dat zorgt voor een steeds grotere noodzaak om sneller te innoveren, accurater te voorspellen en inzichten te leveren die het bedrijf helpen om snel te reageren op en zich aan te passen aan veranderingen in de markt. Met deze nieuwe verantwoordelijkheden staan CFO’s steeds meer aan het roer bij veranderingen in de organisatie.

Met de nieuwe oplossingen die tijdens Workday Rising zijn aangekondigd, kunnen klanten:

Boekhoudprocessen stroomlijnen met externe en interne data

Workday gaat zakelijke gebruikers helpen om het volledige proces van het maken van journaalposten en het rapporteren over waardevolle gegevens uit andere bronnen dan Workday beter te beheren - en dat alles in één overkoepelende oplossing.

  • Workday Accounting Center is een nieuwe applicatie gebouwd op Workday Prism Analytics die de kracht van Workday Financial Management versterkt en daarmee gebruikers betere mogelijkheden geeft om operationele data uit verschillende bronnen te beheren vanuit één enkel controlepunt in het hele bedrijf. Een verzekeringsmaatschappij kan bijvoorbeeld met Workday Accounting Center zijn operationele transacties - zoals schadeclaims of polisgegevens – in het systeem laden, journaalposten creëren voor die transacties en vervolgens rapportages en analyses maken over die transacties met een volledige gegevensvergelijking.

Arbeidsintensieve processen automatiseren met machine learning

Workday maakt gebruik van datawetenschappelijke functionaliteiten, die variëren van state-of-the-art neutrale netwerken tot traditionele machine learning-technieken, om van oudsher arbeidsintensieve financiële processen op een intelligente manier te automatiseren. Met deze inzet van machine learning is het systeem in staat om de verbanden tussen financiële entiteiten beter te begrijpen. Het kan de relatie tussen kostenplaatsen, uitgavecategorieën, projecten, regio’s, valuta en meer leren begrijpen, waardoor duidelijk wordt dat bijvoorbeeld uitgaven voor taxi’s, op luchthavens en bij hotels allemaal met elkaar te maken hebben. Deze aanpak maakt verschillende toepassingen te gebruiken die helpen om tijd en middelen te besparen, zoals:

  • Journal Insights, een nieuwe functionaliteit voor Workday Financial Management-klanten, die onregelmatigheden in boekhoudposten signaleert door die te vergelijken met andere invoerposten voor vergelijkbare transacties. Daardoor kunnen boekhoudteams onregelmatigheden identificeren op het moment dat die zich voordoen. Dat betekent dat ze direct samenvoegingsproblemen kunnen corrigeren en dat dit niet tijdens de drukke periode bij de maandafsluiting moet gebeuren.
  • Supplier invoice automation, een nieuwe functionaliteit voor Workday Financial management-klanten, stuurt facturen die aandacht vereisen naar specifieke medewerkers op basis van eerdere opdrachten en met een vergelijkbare taak. In deze eerste versie maakt supplier invoice automation gebruik van op regels gebaseerde werkprocessen en het scannen van de koptekst om de facturen naar de juiste persoon te sturen.
  • Expenses via natural workspaces, maakt het mogelijk om uitgaven in Workday in te voeren via de Workday for Slack-integratie. Als een medewerker bijvoorbeeld een plaatje of foto van een bonnetjein in Slack uploadt, dan maakt Workday Expenses gebruik van optische karakterherkenning (optical character recognition – OCR) om automatisch cruciale data te herkennen, zoals het bedrag dat vergoed moet worden, zodat de gebruiker dat slechts hoeft te bevestigen voordat deze voor goedkeuring wordt ingediend.
  • Anomaly detection for plans is een nieuwe functionaliteit op basis van machine learning in de Adaptive Insights Business Planning Cloud, die klanten in staat stelt om potentiele data-invoerfouten in plannen te onderscheppen, of die nu in budgetten, prognoses of scenario’s zitten. Deze functionaliteit maakt gebruik van machine learning om data uit het verleden te analyseren om zo onregelmatigheden te detecteren, waarbij rekening wordt gehouden met seizoensinvloeden en andere historische variaties en trends. De gebruikers worden gealarmeerd bij potentiële fouten.

Sneller en beter geïnformeerde beslissingen nemen

Elke gebruiker kan slimmere, datagedreven beslissingen nemen op basis van operationele inzichten waar de business behoefte aan heeft en met functionaliteiten die een naadloze overgang van planning naar uitvoering mogelijk maken.

  • Discovery Boards is een drag-and-drop mogelijkheid voor datadiscovery die oorspronkelijk beschikbaar was als onderdeel van Workday Prism Analytics. Nu is dit beschikbaar voor Workday Financial management-klanten als onderdeel van hun abonnement. Gebruikers kunnen dankzij Discovery Boards snel data visualiseren om hun financiële gegevens te begrijpen, patronen te herkennen en inzichten te ontdekken. Zo kunnen financiële planning en analyse (FP&A)-teams of boekhoudteams Discovery Boards gebruiken om trends te ontdekken in inkomsten of uitgaven en die vervolgens te analyseren per grootboekrekening, kostenplaats of een niveau in hun gegevensbronnen. Met grafieken en draaitabellen kunnen ze trends per product of per regio inzichtelijk maken en gedetailleerde variantieanalyses uitvoeren.
  • Plan to execute is een nieuwe planningsfunctionaliteit die beschikbaar is voor klanten die de Adaptive Insights Business Planning Cloud en Workday Financial Management gebruiken. Dit is een belangrijke stap in de samenvoeging van Adaptive Insights met Workday. Dankzij deze verdere samenvoeging, kunnen FP&A-professionals hun budgetplannen in Workday publiceren, waardoor budgetverantwoordelijke uitgaven kunnen vergelijken met het plan en uitgavencontroles kunnen automatiseren volgens het goedgekeurde budget.

Reactie op het nieuws

“De functie van finance blijft zich ontwikkelen en CFO’s en financieel leidinggevenden zijn op zoek naar instrumenten die hen kunnen helpen om hun teams meer te laten focussen op strategisch werk en te innoveren op een manier die ten goede komt aan de opbrengsten”, zegt Rob Cools, Finance Transformation Specialist van Workday. “Workday weeft nieuwe technologieën als machine learning en geavanceerde analyses in elke vezel van onze boekhoud- en finance-oplossingen. Zo besparen we tijd en maken we snellere, datagedreven besluitvorming mogelijk. Door over de hele linie te zorgen voor meer efficiency, kunnen we een bijdrage leveren aan meer flexibiliteit en slagkracht en versterken we de onmiddellijke zakelijke waarde ten gunste van onze klanten.”

Aanvullende informatie

Beschikbaarheid

Alle producten en functionaliteiten zijn beschikbaar in of staan gepland voor het volgende kalenderjaar.

Over Workday

Workday is een toonaangevende leverancier van enterprise cloudapplicaties voor finance en human resources. Workday is opgericht in 2005 en levert applicaties op het gebied van financial management, human capital management en analytics die zijn ontworpen voor de grootste ondernemingen, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties wereldwijd. Honderden ondernemingen, variërend van medium enterprises tot Fortune 50 companies, hebben inmiddels voor Workday gekozen. Meer informatie op www.workday.com en www.workday.nl.

Workday Persdesk
Marlieke Tijman
+ 31 (0)23 555 34 24
workday@yellow-communications.com
www.workday.com