Metson nimitystoimikunta ehdottaa Jukka Moisiota tulevan Neles Oyj:n hallituksen puheenjohtajaksi


Metson nimitystoimikunta ehdottaa Jukka Moisiota tulevan Neles Oyj:n hallituksen puheenjohtajaksi

Metso Oyj:n pörssitiedote 13.11.2019 klo 17:15 paikallista aikaa

Metso Oyj:n osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa, että tulevan Neles Oyj:n hallituksen puheenjohtajaksi valittaisiin Jukka Moisio (s. 1961, KTM, MBA). Moisio on toiminut aiemmin toimitusjohtajana Huhtamäki Oyj:ssä (2008-2019) ja Ahlstrom Oyj:ssä (2004-2008) sekä muissa johtotehtävissä Ahlstrom Oyj:ssä (1991-2004).

Metson nimitystoimikunta tekee Moision valintaa koskevan ehdotuksensa Metson hallitukselle, joka nimitystoimikuntaa kuultuaan tekee ehdotuksesta lopullisen päätöksen maaliskuussa 2020 pidettävälle Metson varsinaiselle yhtiökokoukselle. Nimitystoimikunta julkistaa ehdotuksensa Neles Oyj:n hallituksen täydellisestä kokoonpanosta tammikuussa 2020. Nimitystoimikunta katsoo, että puheenjohtajan nimitystä koskevasta ehdotuksesta päättäminen ja sen julkistaminen aiemmin tukee itsenäisen Neles Oyj:n valmisteluprosessia.     

Neles Oyj on tarkoitus muodostaa Metso osittaisjakautumisessa, jossa Metson Minerals-liiketoiminta yhdistyisi Outotecin kanssa uudeksi yhtiöksi nimeltään Metso Outotec. Samalla Metson Flow Control -liiketoiminta eli nykyisen listatun Metson jatkuvat toiminnot nimettäisiin uudelleen, ja ne jatkaisivat Neles-nimisenä itsenäisenä pörssiyhtiönä. Osittaisjakautuminen on tavoitteena toteuttaa vuoden 2020 toisen vuosineljänneksen aikana, kunhan lakisääteiset ja muut hyväksynnät on saatu. Metson ja Outotecin ylimääräiset yhtiökokoukset hyväksyivät järjestelyn 29.10.2019.

Tuleva Neles Oyj on tunnettu virtauksensäätölaitteiden ja -palveluiden toimittaja öljyn ja kaasun jalostuksessa, kemianteollisuudessa, sellu-, paperi- ja biotuoteteollisuudessa sekä muilla prosessiteollisuuden aloilla. Neleksen tilintarkastamaton carve-out-liikevaihto vuoden 2019 ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana oli 493 miljoonaa euroa (1-9/2018: 425 miljoonaa) ja liikevoitto 75 miljoonaa euroa (1-9/2018: 58 miljoonaa). Yhtiön palveluksessa on maailmanlaajuisesti noin 2 900 henkilöä ja se toimii yli 40 maassa. Tulevan Neles Oyj:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Metson Venttiilit-liiketoiminta-alueen nykyinen johtaja Olli Isotalo ja talous- ja rahoitusjohtajaksi Simo Sääskilahti.

Lisätietoa:
Petter Söderström, Nimitystoimikunnan puheenjohtaja, puh. 010 830 8903, s-posti: petter.soderstrom@solidium.fi

Metso Oyj

jakelu:
Nasdaq Helsinki
Tiedotusvälineet
www.metso.com

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Tarjoamme laitteita ja palveluja luonnonvarojen kestävään käsittelyyn ja virtaukseen kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys- ja prosessiteollisuudessa. Ainutlaatuinen osaamisemme ja innovatiiviset ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa, vähentämään riskejä ja parantamaan kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön liikevaihto oli noin 3,2 miljardia euroa vuonna 2018. Metsolla on yli 14 000 työntekijää yli 50 maassa

metso.com/fitwitter.com/metsogroup 

Liitteet

Jukka Moisio

Attachments

Jukka Moision CV