RoodMicrotec kondigt omzetupdate aan voor 2019


Deventer, 26 november 2019 - RoodMicrotec N.V., de toonaangevende onafhankelijke onderneming op het gebied van halfgeleiders en ondersteunende diensten, verwacht dat de inkomsten voor het hele jaar 2019 in overeenstemming zullen zijn met die voor het hele jaar 2018. Dit is beter dan de halfgeleiderindustrie in Europa, die volgens de WSTS (World Semiconductor Trade Statistics) een daling van 6,1% op jaarbasis voor 2019 voorspeld had, als gevolg van de zwakke wereldwijde marktsituatie. De stabiele book-to-bill ratio boven één toont het vertrouwen dat de inkomsten zullen groeien, ook al blijft de marktsituatie krap.

"Ondanks de annulering van één groot SCM-project door de klant van onze klant, zoals eerder dit jaar gemeld, in combinatie met de zwakke wereldwijde marktomstandigheden voor halfgeleiders, is RoodMicrotec nog steeds in staat om een hoog omzetniveau te handhaven voor het volledige jaar 2019", zegt Martin Sallenhag, CEO van RoodMicrotec. "De vooruitzichten voor de komende jaren zijn positief dankzij de goede orderintake en de juiste klantenmix.”

Vooruitzichten

Op basis van verschillende nieuwe opdrachten en een toenemend aantal ASIC supply chain projecten in de pijplijn, verwacht RoodMicrotec een autonome omzetgroei van 8 tot 12% per jaar met jaarlijks verbeterende positieve nettoresultaten.

Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Vanmiddag om 13.00 uur wordt een BAVA gehouden op de Amsterdamse Effectenbeurs (Euronext), Beursplein 5 te Amsterdam, waarbij wordt gestemd over het voorstel tot verlening van de opdracht voor de controle van de jaarrekening van RoodMicrotec N.V. voor de boekjaren 2019, 2020, 2021 en 2022 aan KPMG Accountants N.V. De directie van de vennootschap zal voorts een bedrijfsupdate geven die in overeenstemming is met de hiervoor genoemde vooruitzichten.


Financiële agenda

23 januari 2020Publicatie (voorlopige) omzet 2019
16 april 2020Trading update kwartaal 1-2020
30 april 2020Publicatie jaarverslag 2019
30 april 2020Conference call voor pers en analisten
18 juni 2020Algemene vergadering van aandeelhouders
19 juni 2020Algemene vergadering van obligatiehouders
30 juli 2020Publicatie halfjaarbericht 2020
30 juli 2020Conference call voor pers en analisten
15 october 2020Trading update kwartaal 3-2020

Over RoodMicrotec

RoodMicrotec is een toonaangevend onafhankelijk leverancier van halfgeleiders en ondersteunende diensten. Met meer dan 50 jaar ervaring in de micro- en optoelelektronica is RoodMicrotec een gevestigde en hooggewaardeerde partner voor veel bedrijven over de hele wereld. De onderneming biedt full-turnkey ASIC-diensten aan voor complexe microchips die ingericht zijn op specifieke toepassingen voor individuele klanten. In samenwerking met sterke partners verzorgt RoodMicrotec het gehele ontwikkelings- en productieproces van de ASICs in het doelvolume, van kleine aantallen tot vele miljoenen stuks per jaar. Onze turnkey-oplossing omvat ontwerp, projectmanagement, wafer fab, wafer test, assemblage, final test, kwalificatie, logistiek en foutanalyse. Alle diensten voldoen aan de industriële en kwaliteitseisen van de high-reliability, ruimtevaart-, automobiel-, gezondheids- en industriële sectoren. RoodMicrotec heeft haar hoofdkantoor in Deventer, met operationele vestigingen in Nördlingen en Stuttgart in Duitsland.

Meer informatie is te vinden op https://www.roodmicrotec.com

Voor nadere informatie:

Martin Sallenhag - CEO, Arvid Ladega - CFO
Telefoon: +31 570 745623               E-mail: investor-relations@roodmicrotec.com    Web: www.roodmicrotec.com

Dit persbericht wordt gepubliceerd in het Engels, Nederlands en Duits. Mochten er verschillen zijn tussen deze versies, is de Engelse tekst doorslaggevend.

Bijlage