Aktia gör Google Pay tillgänglig för sina kunder


Aktia utvidgar sitt tjänsteutbud av mobilbetalningar och gör Google Pay tillgängligt för sina kunder idag den 18.2. I fortsättningen kan Aktias kunder använda sina Android-smartenheter som betalmedel genom att ta i bruk Google Pay. De nya betalningssätten blir snabbt allt populärare eftersom enligt undersökningen som Aktia låtit göra skulle nästan en tredjedel av finländarna helt kunna sluta använda kontanter.

Aktias kunder kan idag den 18.2 ta i bruk Google Pay på sina Android-smartenheter.

”Våra kunder önskar trygga, enkla och smidiga betalningslösningar oberoende av vilket märke av smartenheter de använder. Därför är det fint att få Google Pay som en del av vårt befintliga serviceutbud och på så sätt utvidga våra betalningslösningar på Android-enheter”, säger  Alexhander Törnqvist, Aktias Head of Digital Services.

Aktias kunder kan betala med Google Pay-tjänsten i betalterminaler med närbetalningsmöjligheten samt i applikationer och nätbutiker. Man kan använda Google Pay för inköp genom att koppla ett bank- eller kreditkort till applikationen. Därutöver fungerar Google Pay med hjälp av ett virtuellt kortnummer så kundens egentliga kortuppgifter är trygga.

Nästan en fjärdedel av finländarna har testat betalningar med smarttelefon

Mobilbetalningar är snabbare, tryggare och enklare än traditionella kortbetalningar. Finländarna har redan tagit de nya betalningssätten i bruk: Enligt undersökningen som Aktia låtit göra betalas nästan 50 % av inköp med kontaktlös betalning, och 23 % av finländarna har betalat sina inköp med smarttelefonen. Samtidigt skulle nästan en tredjedel av finländarna vara redo att sluta använda kontanter.

”Mobilbetalningar utvecklas till ett eget betalningssystem i och med att mobilteknologier utvecklas. Populariteten växer under de närmaste åren, enligt vår undersökning ska 16 % ta mobilbetalningar i bruk i år, men det finns till och med mer potential. Populariteten av de nya digilösningarna kan växa mycket snabbt, och vi vill förstås vara i främsta linjen och svara på detta behov”, säger Törnqvist.

Aktia vill kontinuerligt göra nya och högklassiga digitala betalningslösningar tillgängliga för sina kunder och vara en föregångare i betalningar och ibruktagningen av nya mobillösningar. Förra året lanserade Aktia som första finländska bank ett helt digitalt och mobilt kreditkort, Aktia Digital Gold Credit, som kan kombineras med alla de mobilbetalningslösningar som Aktia erbjuder.

Bekanta dig närmare med Google Pay på Aktias webbplats.

För ytterligare information:
Head of Digital Services, Aktia, Alexhander Törnqvist, +358 50 357 2643, alexhander.tornqvist@aktia.fi

Aktia är en finländsk kapitalförvaltare, bank och livförsäkrare som har skapat förmögenhet och välmående från en generation till en annan redan under 200 års tid. Vi betjänar våra kunder via digitala kanaler överallt och ansikte mot ansikte på våra verksamhetsställen i huvudstadsregionen samt i Uleåborgs-, Tammerfors-, Åbo- och Vasaregionerna. Vår belönade kapitalförvaltnings fonder säljs även internationellt till institutionella kunder. Vi sysselsätter ca 800 personer på olika håll i Finland. Aktias aktie noteras på Nasdaq Helsinki Oy (AKTIA). aktia.com.