Aino Health AB (publ): Aino Health anpassar och expanderar sitt erbjudande för att stötta företag under COVID-19 pandemin


Aino Health kommer att erbjuda sina SaaS-kunder tjänsten HealthDesk två månader utan kostnad under den pågående COVID-19 pandemin för att stötta de kunder som ännu inte använder tjänsten. Aino kommer även att lägga till en funktion i sin SaaS-lösning, HealthManager, där företag kommer kunna följa upp hur stor del av sjukfrånvaron som är orsakad av COVID-19.

Aino HealthDesk är en flerkanalig tjänst som de anställda kan kontakta direkt när de känner sig sjuka, eller inte kan arbeta, och behöver professionell hjälp fort och enkelt.

Aino kommer att erbjuda sina befintliga HealthManager-kunder tjänsten HealthDesk utan kostnad under de kommande två månaderna för att stötta den ökade sjukfrånvaron orsakad av COVID-19. Aino hoppas att detta kan minska stressen i kundernas organisationer och att de istället kan fokusera på sin verksamhet och sina anställda. Tjänsten HealthDesk kan också enkelt implementeras hos nya organisationer som behöver stöd under den här perioden.

Aino kommer även att lägga till funktionalitet i SaaS-lösningen HealthManager där kunder kommer kunna följa upp andelen sjukfrånvaro på grund av COVID-19. Det kan vara till stor hjälp att veta vilken sjukfrånvaro som är orsakad av COVID-19 och vilken som inte är det, eftersom det påverkar när medarbetaren kan förväntas kunna återgå till arbetet. Den nya funktionen kommer vara GDPR-kompatibel och alla medarbetare kan vara lugna i att deras integritet inte äventyras.

“Vi vill bidra på alla sätt vi kan i den svåra situation som världen befinner sig i just nu. Vi ser att det bästa vi kan göra är att minska stressen hos våra kunder, med hjälp av Healthdek, och låta dem fokusera på sina anställda och sin verksamhet. Vi hoppas att detta kommer kunna vara ett stöd för våra kunder även efter pandemin”, säger Jyrki Eklund, CEO på Aino Health.

HealthManager är en SaaS plattform som stöttar chefer med interna hälsorelaterade processer och frånvarohantering, kommunikation och engagemang. Tjänsten erbjuder verktyg för rapportering och analys för att följa nyckeltal kopplade till Corporate Health Management. Målet med plattformen är ökat engagemang hos medarbetarna och minskad frånvaro.

För mer information:

Jyrki Eklund, CEO Aino Health
+358 40 042 4221
jyrki.eklund@ainohealth.com

Certified adviser
Erik Penser Bank
+46 8 463 83 00
certifiedadviser@penser.se


Om Aino Health (publ)
Aino Health ökar välbefinnandet hos medarbetare och organisationer globalt. Med den världsledande SaaS-plattformen, HealthManager, blir det möjligt för organisationer att öka sina medarbetares välbefinnande, sin konkurrenskraft och att förbättra det värderingsstyrda ledarskapet. Resultaten är minskad sjukfrånvaro, minskade kostnader och mer resurser över för att utveckla kärnverksamheten. Aino Health AB (publ) är noterade på Nasdaq First North Growth Market (Ticker: AINO) och har verksamhet i Sverige, Finland och Tyskland. Förmer information, besök ainohealth.com.