Fusjonen mellom Viasat Consumer og Canal Digital fullført

Fornebu, NORWAY


I dag ble den tidligere annonserte sammenslåingen av Viasat Consumer og Canal Digital til et nytt joint ventureselskap fullført. De to TV-distributørene er nå blitt én, og det nye selskapet vil hete Allente.


 


 


 


 


 


 


 


 


Sammenslåingen skaper en sterk aktør som kan konkurrere på nordisk nivå, investere i innhold og teknologi, levere et enda bedre kundetilbud samt skape betydelige synergier på inntekter og kostnader.

Det nye selskapet, som vil hete Allente, vil tilby tv-distribusjon via satellitt til 1,2 millioner kunder i Norge, Sverige, Danmark og Finland. I tillegg tilbyr selskapet strømmetjenester, samt IPTV-løsninger og fiber bredbånd via åpne nettverk.

- TV-bransjen utvikler seg enormt, men det er ikke hver dag det kommer en ny, stor TV-distributør på banen. Vi er utrolig stolte av våre ansatte og innsatsen de har lagt ned i det siste. Det er godt å se at våre ansatte står på og alltid setter kunden først, og det fortsetter vi naturligvis med i Allente, sier Bjørn Ivar Moen, administrerende direktør i Allente.

NENT Group og Telenor Group eier hver 50 prosent av aksjene i det nye selskapet, som har hovedkontor i Stockholm og Oslo. Selskapet vil operere på en armlengdes avstand fra NENT Group og Telenor Group, og vil ha en åpen plattform som tilbyr innhold fra flere leverandører.

Finansiell informasjon for Viasat Consumer og Canal Digital for hele året 2019:

(SEKm) Viasat Consumer 2019 Canal Digital 2019
Omsetning 2920 4545
EBITDA 485 746
Driftsresultat 469 631
Kunder (‘000) 489 737

Merknad: Canal Digitals tall er konvertert til SEK ved å bruke en valutakurs på NOK / SEK på 1.075 for 2019. 

Pressekontakt

Tormod Sandstø, Director Media Relations, Telenor Group

+ 47 90 94 32 15 / Tormod.sandsto@telenor.com

Karen Sylte Hammeren, Head of PR, Canal Digital
+47 975 95 610 / Karen-Sylte.Hammeren@canaldigital.com