Vista Global dan Ferrari Melanjutkan Kerjasama untuk Meningkatkan Keselamatan bagi Competizioni GT dan Corse Clienti Ferrari


  • Pemandu Ferrari profesional dan amatur akan dapat terbang ke perlumbaan dari mana-mana negara di dunia dengan VistaJet dan XO.

LE MANS, Perancis, Sept. 22, 2020 (GLOBE NEWSWIRE) -- Vista Global, kumpulan penerbangan persendirian yang diasaskan oleh Thomas Flohr mengumumkan akan membuka armada jet persendirian global miliknya kepada semua pemandu Ferrari yang menyertai perlumbaan GT antarabangsa dan dalam kejohanan yang dianjurkan Ferrari. Perkhidmatan baharu ini akan membantu semua pemandu antarabangsa Ferrari menikmati pengalaman penerbangan yang selamat dan lancar dengan VistaJet dan XO semasa mereka mengembara di seluruh dunia untuk bersaing dalam perlumbaan.

Ferrari 488 GTE dan 488 GT3 berlumba dalam lebih 20 kejohanan antarabangsa di seluruh dunia, sementara 488 Challenge Evo merupakan bintang siri Ferrari Challenge di Eropah, Amerika Utara dan Asia. Perlumbaan ini berlangsung di lima benua sepanjang 12 bulan kalendar dan melibatkan ratusan peserta dari seluruh dunia, termasuk pemandu profesional dan amatur terbaik.

VistaJet dan XO akan mengendalikan semua butiran penerbangan, untuk memastikan penumpang boleh menikmati perkhidmatan yang disesuaikan dan tiada tandingan. Keselamatan yang memenangi anugerahmereka mematuhi standard yang paling ketat di dunia dan untuk melindungi penumpang dan kru, kumpulan tersebut telah mengambil langkah tambahan untuk mengukuhkan lagi prosedur COVID-19 mereka pada setiap penerbangan.

Kerjasama ini diumumkan pada hari ini di Le Mans, tempat #54 VistaJet / XO 488 GTE mengambil bahagian dengan pasukan yang terdiri daripada Thomas Flohr, Francesco Castellacci dan Giancarlo Fisichella.

Pengasas dan Pengerusi Vista Global, Thomas Flohr, berkata:
“Perlumbaan merupakan minat saya selama bertahun-tahun. Berserta pasukan saya, saya telah mengalami sendiri permintaan sebuah perlumbaan dan fokus tajam yang diperlukan untuk menyampaikan prestasi kemenangan secara konsisten. Vista Global teruja kerana dapat menyokong semua pemandu Ferrari untuk tiba ke destinasi mereka dengan selamat dan dalam keadaan optimum agar mereka boleh menumpukan perhatian pada perkara yang paling penting iaitu persaingan dan prestasi pada litar.”

Perihal Vista Global Holding
Vista Global Holding merupakan ekosistem penerbangan persendirian yang pertama di dunia. Kumpulan global yang beribu pejabat di DIFC Dubai, Vista Global menyepadukan portfolio unik syarikat yang menawarkan perkhidmatan ringan aset untuk merangkumi semua aspek utama penerbangan perniagaan: liputan penerbangan global terjamin dan On Demand; penyewaan dan pembiayaan pesawat; serta teknologi penerbangan yang canggih. Misi kumpulan adalah untuk menerajui perubahan bagi memberi pelanggan perkhidmatan penerbangan paling maju dan bernilai terbaik, pada bila-bila masa, di mana-mana jua di seluruh dunia. Pengetahuan dan pemahaman Vista Global tentang semua aspek industri menyampaikan tawaran akhir-ke-akhir dan teknologi kepada mana-mana pelanggan penerbangan perniagaan, melalui VistaJet dan perkhidmatan berjenama XO.

Vista Global Holding Limited (“Vista Global”) tidak memiliki atau mengendalikan mana-mana pesawat. Semua penerbangan dilakukan oleh EASA yang berlesen dengan FAA/berdaftar dengan DOT atau pesawat pengangkut udara terus kumpulan Vista Global dan/atau pengendali rakan kongsi yang disahkan A.S. Vista Global memegang kepentingan bukan kawalan minoriti dalam XOJET Aviation LLC.

Foto yang disertakan dengan pengumuman ini tersedia di: https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/219a6f67-527d-480f-a05e-0df09962725e

 

Contact Data