„Standard & Poor's“ patvirtino „Maxima Grupė“ BB+ kredito reitingą su peržiūrėta neigiama perspektyva


Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Standard & Poor’s“ atliko „Maxima Grupės“ veiklos ir finansinių rezultatų vertinimą ir paliko galioti solidų BB+ kredito reitingą, o perspektyva buvo pakeista iš stabilios į neigiamą.

Reitingo patvirtinimas pirmiausia atspindi „Standard & Poor’s“ poziciją, kad nepaisant didėjančios konkurencijos bei su COVID-19 susijusių iššūkių, „Maxima Grupė“ kreditingumas toliau išlieka stiprus dėl verslo atsparumo ekonominei situacijai bei tvirtos padėties rinkoje. „Maxima Grupė“ jau skelbė apie gerus veiklos rezultatus 2020 m. pirmąjį pusmetį, kurie ateityje turėtų išlikti teigiami net ir sudėtingesnėje rinkos aplinkoje. Tai turėtų leisti ir toliau mažinti skolos lygį.

Tuo tarpu kredito perspektyvos pokytis atspindi „Standard & Poor’s“ matymą, kad didėjanti konkurencija Latvijoje ir Estijoje bei pasaulinis makroekonomikos neapibrėžtumas gali lemti pajamų ir pelno maržos svyravimus, dėl kurių „Maxima Grupė“ skolos lygį mažintų lėčiau nei tikėtasi, nepaisant gero 2020 m. veiklos rezultato.

BB+ kredito reitingas „Maxima Grupei“ suteiktas 2018 m. liepą. Šis įvertinimas įmonei atvėrė naujas galimybes tarptautinėse kapitalo rinkose – 2018 m. sėkmingai išplatinta 300 mln. eurų 5 metų trukmės obligacijų emisija.

Kontaktinis asmuo:
Vitalij Rakovski
„Maxima Grupė“,  Finansų vadovas
El. paštas: vitalij.rakovski@maximagrupe.eu