“Maxima Latvijai” vadovaus Tomas Rupšys

Nuo gruodžio 8 d. „Maxima Latvija“ vadovu ir vieninteliu valdybos nariu paskiriamas Tomas Rupšys. Jis taip pat prisijungia prie „Maxima Grupės“ valdybos. Šiose pareigose T. Rupšys pakeičia Viktors Troicins, kuris palieka įmonių grupę šalių susitarimu.

“Džiaugiuosi galėdamas pasveikinti Tomą Rupšį prisijungus prie Maxima grupės. T. Rupšys yra sukaupęs didelę patirtį mažmeninėje prekyboje skirtingose Europos rinkose. Tikiu, kad su jo lyderyste „Maxima Latvija“ sėkmingai adaptuosis prie vis dinamiškesnės rinkos aplinkos ir užtikrins aukščiausius mūsų klientų lūkesčius.

Taip pat noriu nuoširdžiai padėkoti Viktors Troicins, kuris ėmėsi atsakomybės vadovauti „Maxima Latvijai“ prasidėjus pandemijai ir sėkmingai sprendė šiuo sudėtingu laikotarpiu kilusius iššūkius“, – teigia „Maxima Grupės“ vadovas ir valdybos pirmininkas Mantas Kuncaitis.

Viktors Troicins “Maxima Latvija” dirbo nuo 2016 m., pradžioje Komercijos vadovo pareigose ir buvo vienas iš bendrovės vadybos narių, o pastaruoju metu užėmė bendrovės vadovo ir vienintelio valdybos nario pareigas.

„Tada, kai tapau „Maxima Latvija“ vadovu, tai buvo vienas sudėtingiausių laikotarpių bendrovei, ir esu labai dėkingas visai komandai už pastangas suvaldant šią situaciją. Tikiu, kad visos mūsų komandos pradėtos iniciatyvos modernizavimo, skaitmenizavimo ir efektyvumo didinimo srityse atneš teigiamų pokyčių „Maxima Latvija“ klientams ir darbuotojams“, – teigia Viktors Troicins.

Iki paskyrimo „Maxima Latvija“ vadovu, T. Rupšys vadovavo „Vilniaus prekybos“ grupei priklausančios „Euroapotheca“ verslui Estijoje. Ankstesniame karjeros etape T. Rupšys vadovavo susijusiai bendrovei Jungtinėje Karalystėje „Lenus Trading Ltd.“, valdančiai franšizės pagrindu veikiančias parduotuves.

“Esu dėkingas už man suteiktą galimybę vadovauti „Maxima Latvijai“ ir parodytą pasitikėjimą. Pagrindinis mano prioritetas dabar yra mūsų klientų bei darbuotojų poreikiai ir saugumas šiuo įtemptu pandemijos laikotarpiu. Tolesnėje perspektyvoje dar didesnį dėmesį skirsime veiklos procesų ir sprendimų priėmimo supaprastinimui bei, svarbiausia, orientacijai į klientą visuose organizacijos lygiuose“, – teigia Tomas Rupšys.

Papildoma informacija

„Maxima Grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto parduotuvę „Barbora“, veikiančią Baltijos šalyse.

„Maxima Grupė“ priklauso „Vilniaus prekyba“ įmonių grupei. „Vilniaus prekyba“ per kitas dukterines įmones valdo investicijas į mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus bei nekilnojamojo turto projektų vystymo ir nuomos paslaugų įmones Baltijos šalyse, Švedijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje.

Kontaktinis asmuo:
Paulius Mencas