547 Energy Mengumumkan Kerjasama Dengan Andy Kinsella

Aer Soléir akan Membangunkan Projek Tenaga Boleh Dibaharui Daratan

Houston, Texas, UNITED STATES


HOUSTON, April 15, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Sebuah sekutu 547 Energy LLC (“547 Energy”), platform pelaburan tenaga baru bagi Quantum Energy Partners (“Quantum”), hari ini mengumumkan bahawa mereka telah bekerjasama dengan veteran industri tenaga bersih Eropah, Andy Kinsella (“Kinsella”), untuk melancarkan syarikat baharu dengan misi untuk membangunkan, membina, memiliki, dan mengendalikan portfolio berbilang gigawatt (GW) bagi projek storan angin daratan, suria dan tenaga di seluruh Eropah. Platform baharu, Aer Soléir, akan beribu pejabat di Dublin, Ireland.  

Kinsella membawa pengalaman lebih daripada 35 tahun dalam sektor tenaga antarabangsa dan telah memegang jawatan kepimpinan di syarikat termasuklah Electricity Supply Board (ESB) Ireland, ESB International, GE, Siemens dan paling terkini, berkhidmat sebagai CEO di Mainstream Renewable Power. Selain itu, Kinsella merupakan anggota Renewables Industry Advisory Board bagi International Energy Agency (Paris), merupakan Pengerusi Smartwind (sebuah syarikat pembangunan angin daratan Usaha Sama Mainstream-Siemens-Ørsted), ahli Jawatankuasa kecil Tenaga bagi British Irish Chamber of Commerce dan Ahli Jawatankuasa Penasihat kepada Jawatankuasa Bebas pada Climate Change (London).

Gabriel Alonso, CEO & Presiden 547 Energy, berkata, “Perjanjian Hijau Eropah menyediakan peta jalan dasar kepada peralihan Eropah kepada ekonomi tenaga bersih dan telah memulakan cita-cita politik Eropah untuk menjadi benua neutral iklim pertama di dunia selewat-lewatnya 2050.” tambah Alonso, “Kami percaya tiada masa yang lebih baik daripada sekarang untuk melabur dalam pencepatan peralihan tenaga baru dan teruja untuk bekerjasama dengan Andy sementara beliau menerajui usaha sama baharu ini. Kami yakin sepenuhnya dengan kebolehan Andy untuk mengembangkan Aer Soléir menjadi pembangun tenaga Eropah yang boleh dibaharui dan tidak sabar untuk bekerjasama secara rapat dalam perjalanan.”

Sean O’Donnell, Pengarah Urusan di Quantum dan Pengarah 547 Energy, berkata “Kami telah mengenali Andy selama bertahun-tahun dan berasa teruja untuk mengembangkan lagi kehadiran Quantum dalam ruang tenaga bersih melalui kerjasama ini dengan beliau. Beliau merupakan eksekutif yang telah terbukti dan berfokus pada pelaksanaan yang boleh menyampaikan hasil yang kukuh kepada pelabur. Tugas penyahkarbonan grid kuasa Eropah ialah usaha bermakna yang memerlukan visi dan dedikasi usahawan seperti Andy dan pasukan Aer Soléir.”

Andy Kinsella, Rakan Kongsi Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Aer Soléir berkata, “Secara peribadi, saya amat berbesar hati untuk mengetuai usaha menarik ini dengan sokongan, visi dan kepakaran yang disediakan oleh kedua-dua 547 Energy dan Quantum. Misi Aer Soléir adalah untuk membangunkan dan membina projek peralihan tenaga terbaik dalam kelasnya dan berskala besar yang akan memberikan manfaat ekonomi yang penting dan berkekalan kepada komuniti di seluruh Eropah. Kita menanti-nantikan untuk membekalkan tenaga yang selamat, boleh dipercayai dan bersih yang bernilai kepada pelanggan kita dan menyampaikan pulangan yang unggul kepada pelabur kita. Visi kita ialah suatu hari nanti, kehidupan semua orang dieletrikkan secara mampan dan kami berbesar hati untuk memainkan peranan yang aktif dalam mencipta masa hadapan yang lebih bersih untuk semua orang.”

PERIHAL 547 ENERGY

547 Energy menyasarkan untuk memaksimumkan nilai bagi pelabur dengan bekerjasama bersama usahawan terkemuka yang memacu pertumbuhan dalam ekonomi tenaga bersih. Sehingga kini, 547 Energy telah melabur dalam ConnectGen LLCBlueFloat Energy LLC dan ENORA S.A. 547 Energy telah diasaskan dan dipimpin oleh veteran industri Gabriel Alonso dan disokong oleh Quantum Energy Partners, pembekal utama bagi industri tenaga global. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang 547 Energy, sila e-mel kepada info@547energy.com atau hubungi Joe Sy di +1-713-452-2189.

Mengapakah nama 547 Energy?

Mata manusia melihat warna pada panjang gelombang, yang berjulat kira-kira daripada 400 nanometer (lembayung) hingga 700 nanometer (merah), dengan hijau berada pada kira-kira 490 hingga 575 nanometer. Panjang gelombang 547 nanometer boleh dilihat sebagai “hijau elektrik”, warna yang mewakili matlamat keseluruhan 547 Energy – untuk maju ke arah masa depan tenaga mampan.

PERIHAL QUANTUM ENERGY PARTNERS

Diasaskan pada tahun 1998, Quantum Energy Partners merupakan pembekal utama bagi modal ekuiti persendirian kepada industri tenaga global yang telah mengurus bersama sekutunya lebih daripada $17 bilion dalam komitmen ekuiti sejak penubuhannya. Untuk maklumat lanjut tentang Quantum, sila lawati www.quantumep.com atau hubungi Michael Dalton di +1-713-452-2110.

Orang Hubungan Media:
Sarah Bray
Sarah@InnovantPR.com
+1-832-226-2116