Dėl nuosavybės teisės į dalį „Ignitis gamybos“ akcijų perrašymo ir lėšų pervedimo akcininkams


AB „Ignitis grupė“ (toliau – Bendrovė) informuoja, kad dėl didelės apimties rankinio darbo, AB „Ignitis gamyba“ (toliau – „Ignitis gamyba”) smulkiesiems akcininkams lėšų pervedimas už jų turimas akcijas užtruks.

Tai reiškia, kad vykdant 2021 m. balandžio 30 d. Vilniaus miesto apylinkės teismo (toliau – Teismas) sprendimą, vertybinių popierių sąskaitų tvarkytojai daliai jos dukterinės bendrovės „Ignitis gamyba“ smulkiųjų akcininkų, dėl kurių buvo priimtas Teismo sprendimas, akcijas laikantiems asmeninėse vertybinių popierių sąskaitose, lėšų pervedimas nebuvo baigtas gegužės 13 d., kaip skelbė Bendrovė. Bendrovė apie baigtą lėšų pervedimą praneš atskiru pranešimu.

Kaip Bendrovė skelbė balandžio 30 d. (nuoroda), Teismas tenkino Bendrovės pareiškimą dėl juridinę reikšmę turinčio fakto nustatymo ir pripažino, kad 11 113 442 vnt. iš 11 688 245 vnt. privalomo jos dukterinės bendrovės „Ignitis gamyba“ akcijų pardavimo metu neparduotos akcijos yra Bendrovės nuosavybė, bei įpareigojo akcijų sąskaitų tvarkytojus padaryti įrašus vertybinių popierių sąskaitose apie nuosavybės teisės perėjimą Bendrovei.

Teismo sprendimas dėl likusių „Ignitis gamyba” akcijų, kurių savininkai yra mirę, dar nėra priimtas, informacija apie teisminį procesą šioje byloje skelbiama Bendrovės interneto svetainėje (nuoroda).

Daugiau informacijos:

Artūras Ketlerius

„Ignitis grupės“ ryšių su visuomene vadovas

arturas.ketlerius@ignitis.lt

+370 620 76076