Robotik företaget Ekobot AB valde Scanfil som produktionspartne


Scanfil plc                Pressmeddelande        26.5.2021 9.00

Robotik företaget Ekobot AB valde Scanfil som produktionspartner

Ekobot AB utvecklar autonoma robotar för mekanisk ogräsbekämpning.
EkobotGen III eliminerar behovet av kemiska bekämpningsmedel i samband med ogräsbekämpningvilket hjälper jordbrukare att minska miljöbelastningen samt minimerar även den manuella arbetsbelastningen.

För industrialiseringen av deras flaggskeppsprodukt, Ekobot Gen III, valde Ekobot Scanfil som produktionspartner.

”Vi analyserade noggrant potentiella design- och produktionspartners och valet föll på Scanfil ,tack vare deras långa och gedigna erfarenhet som tillverkningspartner och systemleverantör på en internationell marknad. ”Detta partnerskap möjliggör en framtida internationell expansion de kommande åren” säger Erik Jonuks, VD för Ekobot. ”Vi tror att vi med Scanfil kan växa till en internationell ledare inom robotiserade mekaniska ogräsbekämpningssystem.”

För närvarande finns det en ökande efterfrågan över hela världen efter robotiserade mekaniska ogräsbekämpningssystem. Ekobot uppskattar att marknaden kommer att växa 34,5% per år och överstiga 20,5 miljarder USD år 2025.

”Scanfil erbjuder ett komplett utbud av tjänster från produktdesign till tillverkning,” säger Bertil Alm, försäljningschef på Scanfil Åtvidaberg. ”Vi arbetar nu nära tillsammans för att få produkten att uppfylla marknadens behov på ett kostnads optimerat sätt. Nu är nästa steg att ta denna lysande produkt till industrialisering och volymproduktion. Tillsammans kan vi göra livsmedelsproduktionen ännu mer hållbar och minska jordbrukets fysiska arbetsbelastning.”

Hållbarhet står högt på agendan för båda företagen: Ekobot gör livsmedelsproduktion mer hållbar och Scanfil gör tillverkningsprocesser ännu mer hållbara än någonsin.
För ytterligare information:

Bertil Alm
Sales Manager, Scanfil Åtvidaberg AB
Tel. +46 70 309 16 57
e-post bertil.alm@scanfil.com

Erik Jonuks
VD, Ekobot AB
Tel. +46703850890
e-post erik.jonuks@ekobot.se

Scanfil är en internationell tillverkningspartner och systemleverantör med 40 års erfarenhet av högteknologisk tillverkning.Scanfil erbjuder sina kunder ett omfattande utbud av tjänster, allt från produktdesign till serietillverkning inkluderat med inköp och logistiklösningar. Detaljtillverkning i egna fabriker kombinerat med slutmontage och produktionstest är grunden för Scanfils konkurrensfördelar: hastighet, flexibilitet och tillförlitlighet.
Läs mer: www.scanfil.com

Ekobot AB (OM: EKOBOT) är företaget bakom en av världens första helt autonoma robot som kan ta hand om den mekaniska ogräsbekämpningen med exceptionellt hög precision. Vi på Ekobot hjälper jordbrukare och odlare att minska kostnaderna för ogräsbekämpning samtidigt som vi gör det på ett CO2-neutralt och ekologiskt sätt. Läs mer: www.ekobot.se

Bilagor


Erik Jonuks CEO Ekobot AB (publ) Ekobot image