Förnyat ISO 13485-certifikat


2021-08-16

PRESSRELEASE

Förnyat ISO 13485-certifikat.

Arcoma meddelar idag att bolaget har förnyat certifikat för ISO 13485:2016. Det innebär att Arcomas kvalitetshantering uppfyller de aktuella regulatoriska kraven som är specifika för design, tillverkning och distribution av medicintekniska produkter. Det nya certifikatet gäller från 15 juli 2021 och tre år framåt.

”Förnyelsen av certifikatet visar att våra kvalitetsprocesser fortsätter att möta och uppfylla de globala kvalitetskraven som ställs på tillverkare av medinteknisk utrustning”, säger Sanna Rydberg, VD för Arcoma.

ISO 13485 är en internationell standard som definierar krav på kvalitetsledningssystem (QMS) för tillverkare av medicinsk utrustning. Certifieringen är utfärdad av Intertek.


Om Arcoma

Arcoma, med lång erfarenhet av branschen, är en ledande leverantör av integrerade digitala röntgensystem med hög kvalitet och avancerad teknik. Arcomas produkter erbjuder den senaste digitala bildtekniken kombinerat med tekniskt avancerade rörliga positioneringssystem, vilket tillsammans med ergonomisk skandinavisk design, erbjuder kunden kompletta, konfigurerbara och funktionella digitala röntgensystem. Bolagets produkter säljs via återförsäljare samt via OEM-kunder och det finns idag över 3 500 av Arcomas röntgensystem installerade i hela världen. Arcoma är listat på Nasdaq First North Growth Market.

Certified Adviser är Erik Penser Bank (tel: 08-4638300, e-mail: certifiedadviser@penser.se)

För mer information om bolaget besök www.arcoma.se


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Arcomas VD Sanna Rydberg, Telefon: +46 706 069548, E-mail: sanna.rydberg@arcoma.se
Informationen lämnades, genom VD:s försorg, för offentliggörande den 16 augusti 2021 kl. 13.00

För mer IR-relaterad information och möjlighet till prenumeration av pressreleaser, vänligen besök vår ir-sida: www.arcoma.se/about-us/investors/

 

BilagaAttachments

Förnyat ISO 13485-certifikat