Společnost Dante Labs oznamuje jmenování paní Sandry Close do představenstva na podporu strategických iniciativ v diagnostice


CAMBRIDGE, Spojené království, Sept. 01, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Dante Labs, globální leader v genomické a precizní medicíně, dnes oznámil jmenování paní Sandry Close, Ph.D., do svého představenstva. Sandra dříve působila jako Chief Diagnostics Strategy Officer v Invitae, přední medicínské genetické společnosti, která v roce 2020 převzala ArcherDX.

„Je mi ctí uvítat paní Sandru Close v představenstvu Dante Labs,“ uvedl Andrea Riposati, CEO Dante Labs. „Sandřiny zkušenosti z vedení strategického úsilí s cílem poskytnutí využitelných personalizovanějších medicínských informací mají reálný dopad na rozhodování o zdravotní péči a její vedoucí role v oboru bude cenným doplněním našeho představenstva při rozšiřování možností diagnostiky v našem podnikání.”

Dr. Close prohlásila: „S radostí se v těchto úžasných časech zapojuji do představenstva společnosti Dante, abych pomohla urychlit diagnostiku ve zdravotnictví, a to obzvláště u vzácných chorob a onkologických onemocnění, kdy je časnější intervence pro zlepšení zdravotního stavu tak zásadní.”

Dr. Close je zkušený leader v oblasti strategie kvality, předpisů a podnikání v rozrůstajících se diagnostických společnostech celosvětově. Při práci v Invitae se zaměřila na přední diagnostickou strategii onkologického týmu. Do Invitae nastoupila prostřednictvím akvizice ArcherDX, kde působila ve funkci Executive Vice President of Quality, Regulatory and Business Strategy. Předtím Dr. Close pracovala jako CEO a Independent Consultant v GenEngine, informační společnosti poskytující podpůrné technologie a služby pro genetiku. Před prací v GenEngine zastávala Dr. Close několik rolí v biotechnologii a biofarmaceutice. Dr. Close v představenstvu Dante Labs doplní Boba Rugusu (Illumina Chief Operations Officer), Marka Morgana (GRAIL SVP) a Marka Van Oene (Pacific Biosciences Chief Operating Officer).

O Dante Labs
Dante Labs je globální společnost zabývající se genomickými údaji budující a komercionalizující novou třídu transformativních aplikací týkajících se zdraví a délky života založenou na sekvencování celého genomu a umělé inteligenci. Mezi naše aktiva patří jedna z největších soukromých databází genomu se souhlasem k výzkumu, chráněná softwarová platforma navržená k odhalení síly genomických údajů a chráněných postupů, které umožňují průmyslový přístup ke genomickému sekvencování.

Dante Labs se sídlem v britské Cambridgi a výzkumnými laboratořemi ve Wolverhamptonu podpořila naléhavou žádost britské vlády o rozšíření vysokokapacitního a vysoce automatizovaného testovacího řešení na covid-19 pro pacienty s nákazou i s protilátkami. Společnost Dante Labs byla schopná toto splnit díky stávající technologii vyvinuté k sekvencování celého genomu.

Kontakt
Giorgio Lodi
media@dantelabs.com 
+39 0862 191 0671
www.dantelabs.com