En av grundarna i dLab lämnar bolaget


En av grundarna i Dlaboratory Sweden AB (publ) (”dLab”), som är listat på First North GM, lämnar bolaget av personliga skäl. 

En av grundarna i dLab, Magnus Akke, väljer av personliga skäl att avsluta sin anställning i bolaget. Magnus forskning kring kvalificerad händelseanalys i elnät, med syftet att förebygga störningar, har lagt grunden till bolagets störningsanalysator och vi tackar honom för hans insatser, säger bolagets medgrundare och CTO Fredrik Akke.

Magnus har sedan 2016 inte varit aktiv i bolagets styrelse- eller ledningsarbete och verkställer nu sitt sedan tidigare deklarerade tillbakadragande från bolaget. Magnus har i samband med sin avslutade anställning också valt att avyttra sitt ägande i bolaget.

Bolaget står idag med väl fungerande lösningar och med ett tilltagande marknadsintresse samt med flera igångsatta utvecklingsspår och ett nyligen lyckat företagsförvärv vilket gör att framtiden ser mycket ljus ut för bolaget, säger bolagets VD Erik Severin.

För mer information, vänligen kontakta:
Erik Severin, VD dLab, Tel: 073-412 65 24, E-post: erik.severin@dlaboratory.com

Om Dlaboratory Sweden AB 

Dlaboratory Sweden AB (publ), (”dLab”) i Lund är ett cleantech bolag som erbjuder en IT-baserad plattform för insamling, analys och presentation av tillståndsinformation för att driva och utveckla framtidens elnät. Bolagets lösningar möjliggör proaktivt underhållsarbete och ökad leveranssäkerhet med färre strömavbrott. Verksamheten har bedrivits kommersiellt sedan 2015. Läs gärna mer på https://dlaboratory.com/.

Bolagets aktie med kortnamnet DLAB är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08-503 000 50.