Fingrid korottaa kantaverkkosiirron maksuja kaksi prosenttia


Fingrid Oyj
Pörssitiedote 4.10.2021 klo 12:00 EET

Fingrid korottaa sähkön siirron maksuja kantaverkossa vuodelle 2022 keskimäärin kaksi prosenttia. Korotuksen taustalla on etenkin markkinaehtoisten reservikustannusten nousu. Reserveillä varmistetaan sähköjärjestelmän tuotannon ja kulutuksen tasapaino.

Fingrid on onnistunut säilyttämään kustannustehokkuutensa. Siirtomaksut ovat viimeisimmän eurooppalaisen vertailun perusteella toiseksi edullisimmat noin 20 maan vertailuryhmässä. Fingridin tavoitteena on pysyä jatkossakin edullisimpien kantaverkkoyhtiöiden joukossa ja tarjota näin osaltaan kilpailuetua suomalaisille yrityksille.

  • Olemme usean vuoden ajan pystyneet pitämään kantaverkkohinnoittelun muuttumattomana, tai jopa laskemaan sitä. Uskomme että pystymme tulevaisuudessakin tarjoamaan eurooppalaisittain kilpailukykyistä sähkönsiirtoa, vaikka energiamurroksen myötä kustannus- ja hintataso ovat meilläkin hienoisessa nousussa. Toimiva ja vahva kantaverkko on kuitenkin puhtaan sähköjärjestelmän ja toimivien sähkömarkkinoiden alusta, joten siihen on syytä panostaa myös jatkossa, toteaa Fingridin talous- ja rahoitusjohtaja Jan Montell.

Yhtiö toteuttaa haastavaa investointiohjelmaa, jolla mahdollistetaan sähkön tuotannon ja kulutuksen tarvitsemat uudet investoinnit Suomessa. Investointiohjelman avulla varmennetaan sähkön siirtovarmuus, toteutetaan puhtaan sähköjärjestelmän edellyttämiä uusia liittymiä kantaverkkoon ja pidetään Suomi yhtenäisenä sähkön hinta-alueena.

Lisätietoja:

Jan Montell, talous- ja rahoitusjohtaja, Fingrid Oyj, puh. 030 395 5213
Jussi Jyrinsalo, johtaja, kantaverkkopalvelut ja suunnittelu, Fingrid Oyj, puh. 030 395 5118

sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@fingrid.fi