Scanfil har tilldelats EcoVadis silvermedalj


Scanfil plc Pressmeddelande 12 oktober 2021 kl 9.00 CET

Scanfil har tilldelats EcoVadis silvermedalj

Scanfil, en global tillverkningspartner, har tilldelats EcoVadis silvermedalj för sitt hållbarhetsarbete. Utmärkelsen placerar Scanfil bland de högsta 25 procenten av världens företag.

EcoVadis betygsätter företag inom en rad områden som är viktiga för att uppfylla hållbarhetsmålen. Bland de olika områdena märks miljö, arbetsrätt, mänskliga rättigheter, etisk affärsverksamhet och påverkan av inköp. EcoVadis utvärdering lyfter fram Scanfils goda resultat inom samtliga områden, och särskilt inom miljöarbete, arbetsrätt och mänskliga rättigheter.

– Hållbarhet är centralt för vår verksamhet och att vara bland de högsta 25 procenten av världens företag är en enastående bedrift, säger Mats Lindblad, chef för globala kvalitetssystem. – Att få silvermedaljen av EcoVadis är ett bevis på detta som visar både våra partners och kunder att vi är pålitliga i frågor som rör hållbarhet. Detta är bara början och vi vill uppnå ännu bättre resultat, fortsätter Mats.

EcoVadis betygsätter företag världen över via sin unika CSR-utvärderingsmetod. Metoden bygger på internationella CSR-standarder, inklusive Global Reporting Initiative, FN:s Global Compact och ISO 26000.

Läs mer om Scanfills hållbarhetsarbete: www.scanfil.com/sustainability

Mer information:         
Mats Lindblad, chef för globala kvalitetssystem
mats.lindblad@scanfil.com

Scanfil är en internationell tillverkningspartner och systemleverantör med 40 års erfarenhet av högteknologisk tillverkning.Scanfil erbjuder sina kunder ett omfattande utbud av tjänster, allt från produktdesign till serietillverkning inkluderat med inköp och logistiklösningar. Detaljtillverkning i egna fabriker kombinerat med slutmontage och produktionstest är grunden för Scanfils konkurrensfördelar: hastighet, flexibilitet och tillförlitlighet. Läs mer: www.scanfil.com