Corline Biomedical AB: Imperative Care tecknar avtal om produktleveranser för 7,5 MSEK


Corline Biomedical AB (”Corline” eller ”bolaget”) och Imperative Care Inc (ICI) har sedan tidigare ingått avtal omfattande produktleveranser samt teknisk och regulatorisk support. Nu förlängs dessa avtal samtidigt som ICI väljer att säkerställa leveranser genom att förbinda sig att under de närmaste 15 månaderna köpa CHS-belagda produkter för minst 870 000 USD. Till detta kommer separat fakturerade supporttjänster.

Imperative Care bedriver sin verksamhet från huvudkontoret i Kalifornien, USA och bolagets mer än 250 medarbetare arbetar med produkter för att förbättra strokevård. För närvarande säljer Imperative Care katetrar, men tog nyligen in 260 MUSD för att färdigställa utvecklingen av en bred plattform av nya produkter inom strokeområdet. Det är för en av dessa nya produkter som avtalet gällande CHS™ nu förlängts mellan bolagen. Nya produkter för förbättrad strokevård är medicinskt avgörande men kan också innebära signifikanta patientrisker, bland annat genom att behandlingen i sig kan ge upphov till blodproppsbildning. CHS™-ytan har potential att reducera dessa risker och bidrar då med kritisk funktionalitet till produkten.

Corline räknar med en årlig intäkt om 35 MSEK eller mer vid en fullt ut lanserad produkt.

Henrik Nittmar, VD i Corline Biomedical AB, kommenterar
”Förlängningen av avtalet med Imperative Care och de garanterade intäkterna för att säkra produktleveranser från vår produktionsorganisation är en frukt av det professionella och fokuserade arbete som Corlines medarbetare lagt ner sedan det initiala avtalet tecknades under Q4 förra året. Men det är drivet av att vår CHS-teknologi verkar ge överlägsen medicinsk nytta i riktigt krävande applikationer – tack vare utmärkta testresultat väljer ICI att göra långtgående åtaganden både i ordervärde och stora investeringar i sitt utvecklingsprogram med CHS som nyckelteknik. Detta stärker oss i övertygelsen om att CHS är en fantastisk produkt där vi förväntar oss en rejäl intäktsökning kombinerat med hög lönsamhet den närmaste tiden.

Vid frågor, vänligen kontakta
Henrik Nittmar, VD
Telefon: 018-71 30 90
E-post: henrik.nittmar@corline.se

Certified Adviser
Redeye AB, Mäster Samuelsgatan 42, 103 87 Stockholm. Telefon: +46 (0)8-121 576 90. E-post: certifiedadviser@redeye.se.

Corline Biomedical AB, noterat på First North Growth Market (CLBIO), arbetar med den kroppsegna substansen heparin och har utvecklat en portfölj med läkemedelskandidater för användning i anslutning till organ- och celltransplantation. Bolaget är i färd med att inleda fas 2-studier för Renaparin®, en kandidat för vilken Corline har erhållit särläkemedelsstatus (”Orphan Drug”) i Europa och USA och som är under utveckling för att förbättra utfallet av njurtransplantation. Dessutom genomförs prekliniska studier inom lungtransplantation för Renaparin®. Sedan tidigare ytbelägger bolaget medicintekniska produkter och har bland annat behandlat över 100 000 hjärtstentar som implanterats i patienter. Bolaget har nyligen tecknat avtal om samarbete med ett antal nya medicinteknikbolag. Läkemedelskandidaterna och de medicintekniska produkterna är baserade på samma grundteknologi.

Bilaga



Attachments

211015_PM - Imperative Care tecknar avtal om produktleveranser för 7,5 MSEK