Fingerprint Cards AB (publ) meddelar prognos för 2022


Fingerprint Cards AB (publ) meddelade idag att koncernens intäkter för helåret 2022 förväntas ligga i intervallet 1 600-2 000 MKr, baserat på valutakursen SEK/USD 8,70, samt att EBITDA-marginalen förväntas ligga inom intervallet 14-18 procent för det fjärde kvartalet 2022.

”Samtidigt som efterfrågan på våra produkter är fortsatt god inom mobilbranschen, börjar våra intäktsströmmar nu att diversifieras i en högre takt än tidigare, till områden med attraktiva marginaler. Den goda omsättningstillväxten under 2022 förväntas främst genereras inom områdena Mobile, PC och Access. Detta trots att vi förväntar oss att den rådande halvledarbristen i världen består under hela 2022. När tillgången till halvledare och produktionskapacitet normaliseras finns ytterligare utrymme för signifikanta försäljningsökningar. Lanseringarna av biometriska betalkort av BNP Paribas, Europas största bank, och Crédit Agricole, nummer tre i Europa, innebär att ytterligare en global massmarknad för våra produkter är på väg att öppnas upp. Intresset för biometriska betalkort har ökat kraftigt efter de initiala lanseringarna, samtliga med Fingerprints teknologi,” kommenterade Christian Fredrikson, vd och koncernchef.


För information, vänligen kontakta:
Christian Fredrikson, vd och koncernchef

Investor Relations:
+46(0)10-172 00 10, investrel@fingerprints.com

Press:
+46(0)10-172 00 20, press@fingerprints.com

Denna information är sådan information som Fingerprint Cards AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 november 2021 kl. 08:00 CET.

Om Fingerprints
Fingerprint Cards AB (Fingerprints) - det ledande globala biometribolaget med svenska rötter. Vi tror på en säker och sammanbunden värld, där du är nyckeln till allt. Våra lösningar återfinns i hundratals miljoner enheter, och används miljardtals gånger varje dag. Vi erbjuder säker och användarvänlig identifiering och autentisering med en mänsklig touch. För mer information, besök vår webbplats, läs vår blogg, och följ oss på Twitter. Fingerprints är börsnoterat på Nasdaq Stockholm (FING B).

Bilaga



Attachments

211122 - Prognos 2022