EfTEN Real Estate Fund III AS aktsia puhasväärtus seisuga 30.11.2021

EfTEN Real Estate Fund III AS aktsia puhasväärtus (NAV) oli seisuga 30.11.2021 18,3322 eurot, kasvades novembri jooksul 0,8%. EPRA aktsia puhasväärtus (raamatupidamislik puhasväärtus ilma edasilükkunud tulumaksukohustust ja intressiderivatiivide õiglast väärtust arvestamata) oli 30.11.2021 seisuga 19,37 eurot. EPRA NAV suurenes novembris samuti 0,8% võrra.

Novembris teenis EfTEN Real Estate Fund III AS konsolideeritud müügitulu kokku 1 145 tuhat eurot (oktoobris: 1 131 tuhat eurot). Fondi konsolideeritud EBITDA oli novembris 945 tuhat eurot (oktoobris 941 tuhat eurot).

Fondi konsolideeritud raha jääk kasvas novembris 343 tuhande euro võrra ning oli seisuga 30.11.2021 12,73 miljonit eurot. Emaettevõtte kontol on novembri lõpu seisuga investeerimiseks vabu vahendeid kuus miljonit eurot.

Selle aasta 11 kuu jooksul on fond teeninud 11,7 miljoni euro (2020 11 kuud: 9,7 miljoni euro) suuruse müügitulu juures 9,7 miljonit eurot (2020: 7,8 miljonit eurot) EBITDA-d. EBITDA on võrreldes eelmise aastaga kasvanud 25% (1,95 miljonit eurot), millest 1,29 miljonit eurot on toonud uute kinnisvarainvesteeringute lisandumine ning ülejäänud kasv on seotud nii eelmisel aastal Covid-19 eriolukorra ajal üürnikele antud allahindlustega kui ka vakantsete pindade väljaüürimisega Ulonu ja Evolutioni büroohoonetes Vilniuses. Selle aasta 11 kuu jooksul on EfTEN Real Estate Fund III AS teeninud 4,58 miljonit eurot vaba rahavoogu, millest on olemasolevatesse hoonetesse tehtud lisainvesteeringuid 964 tuhande euro ulatuses (s.h üle 400 tuhande investeeris fond KFC restoranihoonesse Saules Miestase kaubanduskeskuses).

EfTEN Real Estate Fund III AS-i konsolideeritud omakapital oli 30.11.2021 seisuga 92,991 miljonit eurot (31.12.2020: 71,483 miljonit eurot).

Marilin Hein
Finantsjuht