Active Biotechs valberedning utsedd


Enligt beslut från årsstämman den 19 maj 2021, ska valberedningen för Active Biotech bestå av representanter för de, i slutet av september månad 2021, röstmässigt tre största ägarna, samt styrelsens ordförande.

Utövar inte aktieägaren sin rätt att utse ledamot i valberedningen ska den till röstetalet närmast följande största aktieägaren ha rätt att utse ledamot i valberedningen.

Baserat på ovanstående har valberedningen fastställts till att bestå av representanter för de röstmässigt största aktieägarna per den 30 september 2021 och bestå av:

Michael Shalmi, ordförande 
Mats Arnhög, MGA Holding
Per Colleen, 4:e AP Fonden
Peter Thelin

Valberedningen ska till årsstämman 2022 förbereda och framlägga förslag avseende bland annat ordförande vid årsstämman, antalet styrelseledamöter, styrelseordförande och övriga stämmovalda ledamöter i styrelsen, arvoden och annan ersättning till styrelseledamöter, ledamöter i styrelsens utskott, antal revisorer, revisorer, arvode till revisorer samt val av valberedning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Helén Tuvesson, VD, 046 19 21 56, helen.tuvesson@activebiotech.com
Hans Kolam, CFO, 046 19 20 44, hans.kolam@activebiotech.com

Om Active Biotech
Active Biotech AB (publ) (NASDAQ Stockholm: ACTI) 
är ett bioteknikföretag som använder sin omfattande kompetensbas och projektportfölj för att utveckla unika immunmodulerande behandlingar för specialiserade onkologi- och immunologiska indikationer med stort medicinskt behov och betydande kommersiell potential. Efter beslut om en ny inriktning av forsknings- och utvecklingsverksamheten syftar Active Biotechs affärsmodell till att driva projekt till klinisk utvecklingsfas för att sedan vidareutveckla dessa internt eller i externa partnerskap. Active Biotech har för närvarande tre projekt i projektportföljen: Naptumomab, som utvecklas i samarbete med NeoTX Therapeutics, är en tumörriktad immunterapi. En klinisk fas Ib/II-program i patienter med avancerade solida tumörer pågår. Tasquinimod och laquinimod, som är immunomodulerande småmolekyler med en verkningsmekanism som innefattar modulering av funktionen hos myeloida immunceller, avses att användas för behandling av hematologiska cancerformer respektive inflammatoriska ögonsjukdomar. Tasquinimod är i klinisk fas Ib/IIa för behandling av multipelt myelom. Laquinimod går vidare till en klinisk fas I-studie med en ögondroppsformulering, följt av en fas II-studie för behandling av icke-infektiös uveit. Besök www.activebiotech.com för mer information.

Active Biotech AB
(org.nr 556223-9227)
Scheelevägen 22, 223 63 Lund
Tfn 046-19 20 00

Denna information har lämnats genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande10 december 2021, kl. 13.00.

Bilaga



Attachments

211210_valberedning utsedd