Baltic RE Group turpmāk patērēs tikai zaļo enerģiju




AS Baltic RE Group ir pieņēmusi stratēģisku lēmumu savās ēkās izmantot tikai zaļo elektroenerģiju. Šāds izšķirošs solis ir daļa no uzņēmuma nelokāmās apņemšanās ievērot visaugstākos ilgtspējas standartus, strādājot kopā ar nomniekiem un sadarbības partneriem, lai panāktu labāku vidi un dzīves kvalitāti kopumā.

No 2021. gada oktobra visu Baltic RE Group īpašumu portfelī esošo ēku funkcionēšanu nodrošina zaļā elektroenerģija, kuras ražošanas procesā tiek izmantoti tikai pilnībā atjaunojamie energoresursi. Baltic RE Group zaļo enerģiju nodrošina AS Latvenergo, un to apliecina zaļās elektroenerģijas izcelsmes sertifikāti. Šādus apliecinājumus izsniedz Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators kā oficiālu Izcelsmes garantiju par to, ka enerģija atbilst Eiropas enerģijas sertifikācijas sistēmai attiecībā uz elektroenerģiju, kas ražota no atjaunojamiem enerģijas avotiem.

AS Baltic RE Group dibinātājs un izpilddirektors Džovanni dalla Dzonka (Giovanni dalla Zonca) apgalvo:
“Mēs īpaši lepojamies ar to, ka uzņēmuma ilgtspējības filozofiju atbalsta mūsu nomnieki un partneri. Elektrība, ko mēs izmantojam savos īpašumos, 100% iegūta no Latvijas atjaunojamiem energoresursiem. Īpaši vēlos pateikties mūsu īpašumu apsaimniekošanas komandai, jo viņi man daudz iemācījuši, un ir jūtams, ka viņi ir patiess mūsu stratēģijas virzītājspēks: viņi ir jauni, gudri un enerģiski, ļoti apņēmīgi enerģijas taupīšanā un labprāt ar savu “zaļās” domāšanas palīdzību palielina tirgus izpratni par vides jautājumiem. Jūtos pagodināts strādāt kopā ar viņiem, spert nozīmīgus soļus zaļākas nākotnes virzienā un veicināt vides ilgtspēju.”

Didzis Zālītis, AS Latvenergo korporatīvo klientu attiecību vadītājs, apliecina:

"Esam priecīgi, ka viens no nozares vadošajiem uzņēmumiem – AS Baltic RE Group, ir izvēlējies visas savas ēkas apgādāt tikai ar atjaunīgo resursu elektroenerģiju, kas ražota Baltijas vadošā zaļās enerģētikas uzņēmumā. Tādējādi mēs kopā rūpējamies par mūsu planētas nākotni, kas kļūst par arvien svarīgāku un steidzamāku uzdevumu mūsdienās. Un mēs esam lepni, ka Baltic RE Group uzskati sakrīt ar mūsu ilgtspējas un cieņas pret vidi filozofiju, izvēloties Elektrum kā stabilu ilgtermiņa partneri.”

Baltic RE Group ir nekustamo īpašumu investors, kurš kopš 2008. gada specializējas augstvērtīgu nekustamo īpašumu iegādē un pārvaldīšanā. Kā viens no tirgus līderiem Baltijas premium klases īpašumu segmentā, Baltic RE Group savās ēkas ievieš labākos tirgū pieejamos vides ilgtspējības standartus, kas veicina arī šo ēku lietotāju labklājību.