Prihodki družbe Agthia Group v letu 2021, po uvedbi Strateške vizije za leto 2025, narasli na 3 milijarde AED

ABU DABI, Združeni arabski emirati, March 09, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- Agthia Group PJSC, ena od vodilnih družb na področju hrane in pijače, je danes sporočila, da so neto prihodki skupine leta 2021 po konsolidaciji in integraciji ključnih prevzemov v družbo dosegli 3,07 milijarde AED, kar pomeni 49-odstotno letno rast.

Neto dobiček skupine je znašal 216 milijonov AED v primerjavi s 34 milijoni AED v prejšnjem letu, pri čemer so bili nastali enkratni stroški v višini 83 milijonov AED zaradi strateškega pregleda bilance stanja družbe.

Khalifa Sultan Al Suwaidi, predsednik družbe Agthia Group, je povedal: »Finančni rezultati družbe Agthia za leto 2021 izkazujejo, da je imela družba uspešno leto kljub nenehni nestanovitosti trga in težavnim gospodarskim razmeram v času, ko svet okreva po pandemiji COVID-19 in se sooča z inflacijo. Kljub navedenim izzivom smo nadaljevali z discipliniranim in metodološkim izvajanjem strategije rasti, ki smo jo začrtali za družbo Agthia. Naši rezultati za leto 2021 so dokaz trdnosti naše strategije in kakovosti njenega izvajanja.«

Alan Smith, glavni izvršni direktor družbe Agthia Group, je povedal: »Leta 2021 smo bili osredotočeni predvsem na konsolidacijo našega oddelka za poslovanje s potrošniki (Consumer Business Division – CBD). Naša dejavnost združevanja in prevzemov v celotnem letu 2021 izkazuje našo nenehno zavezanost k razvoju poslovanja v rast spodbujajoče kategorije potrošnega blaga, saj smo prevzeli štiri nove subjekte v segmentih beljakovinskih pripravkov in prigrizkov, kar je zagotovilo prispevek k prodaji v višini 1,07 milijarde AED. V celotnem letu smo ohranili tudi dosedanje dosežke optimizacije stroškov, na podlagi katerih se pomikamo k cilju izboljšanja produktivnosti za 200 milijonov AED do leta 2025.«

Oddelek za poslovanje s potrošniki je prispeval 70 % skupnih prihodkov skupine, kar predstavlja 15-odstotno povečanje prispevka v primerjavi z letom 2020. Letni prihodki oddelka za dejavnosti, povezane s kmetijstvom, so znašali 931 milijonov AED.

• Segment beljakovinskih pripravkov je prispeval 656 milijonov AED, segment zamrznjenih živil in prigrizkov pa 540 milijonov AED k skupnim prihodkom.
  • Na področju vode, pijač in drugih živil so bili zabeleženi prihodki 941 milijonov AED – pri čemer je ustekleničena voda ohranila vodilni letni tržni delež v višini 26 % količine in 23 % vrednostnih deležev.
  • Prihodki oddelka za dejavnosti, povezane s kmetijstvom, so bili v primerjavi z letom 2020 nespremenjeni in so vključevali enkratno naročilo Svetovnega programa za hrano v prvem četrtletju leta 2020.

Vrednost celotnega premoženja skupine na dan 31. decembra 2021 je po konsolidaciji novega premoženja v družbo dosegla 6,4 milijade AED. Celoten delniški kapital je v zadevnem obdobju znašal 2,8 milijarde AED.

Upravni odbor družbe Agthia je predlagal 8,25-odstotno denarno dividendo za drugo polovico leta 2021, kar ustreza 0,0825 AED na delnico.

O družbi Agthia

Agthia je vodilna družba na področju hrane in pijače s sedežem v Abu Dabiju. Družba, ki je bila ustanovljena leta 2004, kotira na borzi v Abu Dabiju (ADX) pod simbolom »AGTHIA«. Prek družbe Senaat je družba Agthia Group PJSC del družbe ADQ, ene od največjih holdinških družb v regiji s širokim portfeljem pomembnih podjetij v ključnih panogah raznolikega gospodarstva v Abu Dabiju.

Vprašanja medijev:
Mohammed Elbatta
+971.55.5542678
elbatta@beeieg.com

Photos accompanying this announcement are available

Chairman Agthia Group Chief Executive Officer Agthia Group