Fitch bevestigt de “AA- Insurer Financial Strength Rating” met een stabiele Outlook van Ageas

Brussels, BELGIUM


Fitch bevestigt de “AA- Insurer Financial Strength Rating” met een stabiele Outlook van Ageas

Fitch Ratings bevestigde de “'AA-' (Very Strong) Insurer Financial Strength (IFS) Rating” van ageas SA/NV. Fitch heeft ook de
“'AA-' IFS Rating” bevestigd voor AG Insurance en Ageas Insurance Limited.

De ratings weerspiegelen het bijzonder sterke business profiel van Ageas, zijn sterke kapitaalbasis en de uitstekende financiële prestaties.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met bijna 200 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen.

Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt zo’n 40.000 werknemers en in 2021 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 40 miljard (alle cijfers tegen 100%).

BijlageAttachments

Pdf versie van het persbericht