Jobindex nedjusterer forventningerne til efteråret


Efter en flot start på året oplever Jobindex, at dampen er gået lidt af jobmarkedet. Antallet af nye jobannoncer på internettet faldt tilbage i juni måned, hvor der totalt set blev annonceret 30.500 nye jobannoncer på internettet sæsonkorrigeret mod ca. 35.000 i januar og februar. 

Der er fortsat stor efterspørgsel på arbejdskraft i Danmark, men der er skabt en usikkerhed om den økonomiske udvikling, vi ikke har set i mange år. Og usikkerhed får arbejdsgiverne til at holde igen med at igangsætte nye projekter og ansætte nye medarbejdere. 

Krigen i Ukraine er naturligvis det mest synlige, og udviklingen i Ukraine vil kunne påvirke jobmarkedet. Men det er sandsynligvis de stigende priser og renter og faldende aktiekurser, der sætter de dybeste spor og skaber den største usikkerhed hos arbejdsgiverne. 

Baseret på jobannoncetallene fra juni måned nedjusterer Jobindex forventningerne for hele året til en nettoomsætning i niveauet 450 mio. kr. mod tidligere forventet 500 mio. kr., og et driftsoverskud før renter og skat i niveauet 170 mio. kr. mod tidligere forventet 200 mio. kr. 

For 1. halvår 2022 forventes en nettoomsætning i niveauet 240 mio. kr. mod 206 mio. kr. i 1. halvår 2021. Driftsoverskuddet før renter og skat forventes at være i niveauet 95 mio. kr. efter uddeling af 8 mio. kr. i medarbejderaktier mod 78 mio. kr. i 1. halvår 2021. 

Yderligere oplysninger

Direktør Kaare Danielsen, telefon 20735010, email kd@jobindex.dk

Certified Adviser Jakob Tolstrup Kristensen, email jakob.tolstrup@cwicf.com