Taconic Biosciences Melancarkan Model Mencit Super Imunodefisen Pertama dan Satu-satunya yang Tanpa Reseptor Fc Gamma Murine Sisa untuk Penilaian Terapi Antibodi yang Ditingkatkan

Model NOG FcResolv™ Menyediakan Lebih Kejelasan dan Lebih Banyak Data Boleh Terjemah


RENSSELAER, N.Y., Oct. 24, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- Taconic Biosciences, sebuah peneraju global dalam menyediakan penyelesaian model haiwan penemuan ubat, telah melancarkan portfolio FcResolv™ NOG, model mencit super imunodefisen yang pertama dan satu-satunya yang tanpa reseptor gamma Fc murine sisa (FcγRs) yang diketahui membingungkan hasil dalam kajian terapi berasaskan antibodi.

Murine FcγR boleh menyebabkan positif palsu atau negatif palsu, membawa kepada kesimpulan yang salah dan menggagalkan penemuan drug. Model FcResolv NOG mengetuk reseptor ini untuk kejelasan yang lebih baik dalam kajian ubat berasaskan antibodi, memberikan keyakinan yang lebih besar kepada penyelidik dan data yang lebih boleh diterjemahkan dengan kajian dan haiwan yang lebih sedikit. Dengan kebolehgunaan dalam onkologi, imuno-onkologi dan penyakit autoimun, model FcResolv NOG sesuai untuk mencantum pelbagai jenis sel dan tisu manusia, termasuk pengukiran tumor manusia serentak dan pemanusiaan sistem imun.

"Terapi berasaskan antibodi mewakili salah satu kelas drug yang paling pesat berkembang, mewujudkan keperluan mendesak untuk alat praklinikal yang lebih baik untuk menilai terapeutik seperti antibodi monoklonal, konjugat drug antibodi dan antibodi bispecific," kata Dr. Michael Seiler, naib presiden bagi produk komersial di Taconic. "Portfolio FcResolv NOG Taconic membolehkan penyelidik menilai calon ubat seperti ini berdasarkan merit mereka sendiri, bebas daripada gangguan daripada aktiviti reseptor gamma Fc murine sisa."

Model FcResolv NOG menghapuskan negatif palsu yang muncul apabila domain Fc terapeutik berasaskan antibodi berinteraksi dengan FcγR murine serta positif palsu yang terhasil apabila FcγR mencetuskan aktiviti imun murine sisa. Model itu juga menghapuskan langkah dekonvolusi yang mahal jika tidak diperlukan untuk membezakan keberkesanan ubat sebenar daripada kesan luar sasaran yang dimediasi melalui sistem imun mencit. Dengan jawapan yang lebih dipercayai, penyelidik boleh menyasarkan pelaburan penemuan drug mereka dengan lebih strategik dan berkesan.

Portfolio model FcResolv NOG adalah berdasarkan mencit CIEA NOG® super imunodefisen. Pada masa ini portfolio adalah termasuk dua model:

  • FcResolv NOG untuk xenograf tumor yang menggunakan garisan sel atau tumor yang berasal daripada pesakit, penggabungan sel dan tisu manusia normal atau patologi lain serta kajian kemanusian sistem imun
  • FcResolv hIL-15 NOG yang menyokong pembentukan sel NK manusia dan sesuai untuk kajian keberkesanan bagi terapeutik berasaskan antibodi dengan mekanisme tindakan kesitotoksikan selular bersandar antibodi (ADCC)

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang portfolio FcResolv NOG, lawati www.Taconic.com/fcresolv. Atau hubungi 1-888-TACONIC (888-822-6642) di AS, +45 70 23 04 05 di Eropah atau e-mel info@taconic.com.

Perihal Taconic Biosciences, Inc.

Taconic Biosciences adalah sebuah peneraju global berlesen penuh dalam model dan perkhidmatan roden tereka bentuk secara genetik. Ditubuhkan pada tahun 1952, Taconic menyediakan penyelesaian haiwan terbaik agar pelanggan dapat memperoleh, menjana tersuai, membiak, menetapkan prasyarat, menguji dan mengagihkan model penyelidikan yang berharga ke seluruh dunia. Pakar dalam model mencit dan tikus yang tereka bentuk secara genetik, mikrobiom, model mencit imuno-onkologi dan reka bentuk model bersepadu serta perkhidmatan pembiakan, Taconic mengendalikan makmal perkhidmatan dan kemudahan pembiakan di A.S. dan Eropah, mengekalkan hubungan pengedar di Asia dan mempunyai keupayaan penghantaran global untuk membekalkan model haiwan ke hampir di mana-mana sahaja di dunia.

Hubungan Media:

Louise Baskin, Pengarah Kanan Usaha Produk Baharu

303-432-2495

Louise.Baskin@taconic.com