„INVL Renewable Energy Fund I“ iš investuotojų papildomai pritraukė 18,3 mln. eurų


„INVL Asset Management“ valdomas į atsinaujinančios energetikos projektus investuojantis fondas „INVL Renewable Energy Fund I“ iš investuotojų papildomai pritraukė 18,3 mln. eurų ir pasiekė 52,9 mln. eurų dydį.

„Pritraukto kapitalo dydis rodo didelį investuotojų pasitikėjimą mūsų fondu ir šia turto klase. Investicijos į fondą suteikia investuotojams galimybių svariai prisidėti prie atsinaujinančios energetikos plėtros, diversifikuoti lėšas geografiškai ir uždirbti patrauklią investicijų grąžą“, – sako „INVL Renewable Energy Fund I“ vadovaujantis partneris Liudas Liutkevičius.

„INVL Renewable Energy Fund I“ vienetus platino INVL Šeimos biuras. Iš investuotojų pritrauktos lėšos bus įdarbintos į atsinaujinančios energetikos projektus Europos Sąjungos teritorijoje, šiuo metu koncentruojantis į Rumunijos ir Lenkijos rinkas, kuriose fondo valdytojai mato didelį augimo potencialą.

Bendras „INVL Renewable Energy Fund I“ vystomų projektų portfelis yra 475 megavatų (MW) galios.

Šių metų spalį „INVL Renewable Energy Fund I“ sudarė sutartį dėl 174 MW galios saulės parko projekto Rumunijoje įsigijimo. Po šio įsigijimo visų 8-ių vystomų saulės parkų projektų Rumunijoje galia išaugo iki 442,7 MW. Planuojama, kad jau 2023 metų pirmojo ketvirčio pabaigoje prasidės ir pirmieji saulės parkų statybos darbai. Visų saulės parkų statyba turėtų būti užbaigta iki 2025-ųjų trečiojo ketvirčio pabaigos. Bendros investicijos į fondo atsinaujinančios energetikos projektus Rumunijoje gali sudaryti apie 350 mln. eurų.

„INVL Renewable Energy Fund I“ taip pat vysto daugiau nei 32 MW galios saulės parkų projektus Lenkijoje. Dalį parkų Lenkijoje planuojama pradėti statyti kitų metų pirmąjį pusmetį, o pačias jėgaines numatoma pasiūlyti įsigyti galutiniams vartotojams, siekiantiems patenkinti savo elektros energijos poreikius.

Atsinaujinanti energetika yra patraukli turto klasė aplinkos apsaugos, ekonominiu ir energetinės nepriklausomybės atžvilgiu. Lenkijos ir Rumunijos rinkose dėl elektros energijos gamybos balanso specifikos yra reikalingi nauji elektros gamybos pajėgumai, o valstybės palaiko atsinaujinančios energetikos plėtrą.

Apie „INVL Renewable Energy Fund I“

2021 m. liepos 20 d. turto valdymo bendrovės „INVL Asset Management“ įsteigtas informuotiesiems investuotojams skirtas subfondas investuoja į ankstyvos ir vidutinės vystymo stadijos atsinaujinančios energetikos (saulės, vėjo) projektus, kurie apima naujų jėgainių statybą, jėgainių eksploatavimui reikalingos infrastruktūros sukūrimą ir (arba) įsigijimą bei efektyvų turimų jėgainių valdymą Europos Sąjungoje ir Europos Ekonominės Erdvės valstybėse-narėse.

„INVL Asset Management“ priklauso Baltijos šalyse pirmaujančiai investicijų valdymo ir gyvybės draudimo grupei INVL.

Asmuo, įgaliotas suteikti papildomą informaciją:
„INVL Renewable Energy Fund I“ vadovaujantis partneris Liudas Liutkevičius
liudas.liutkevicius@invl.com