Enefit Greeni 2022. aasta auditeeritud aastaaruanne ja kasumi jaotamise ettepanek

Enefit Green AS (edaspidi Selts) nõukogu on heaks kiitnud Seltsi 2022. aasta auditeeritud aastaaruande ja saadab selle kinnitamiseks aktsionäride üldkoosolekule. Võrreldes 28. veebruaril 2023. a. avaldatud auditeerimata vahearuandega ei ole auditeeritud aastaaruandes olulisi erinevusi.

Seltsi konsolideeritud 2022. aasta aastaaruanne ESEF formaadis koos lisatud sõltumatu vandeaudiitori aruandega on lisatud antud teatele ja tehakse kättesaadavaks Seltsi kodulehel aadressil https://enefitgreen.ee/investorile/

Kasumi jaotamise ettepanek

Enefit Green grupi jaotamata kasum seisuga 31.12.2022 oli 225 190 tuhat eurot, sh lõppenud majandusaasta kasum 110 207 tuhat eurot.

Enefit Green juhatus teeb üldkoosolekule ettepaneku kasumi jaotamiseks järgmiselt:

Dividendideks                                                                    54 969 tuhat eurot (0,208 eurot aktsia kohta)

Kohustuslikku reservkapitali                                        2 297 tuhat eurot

Eelmiste perioodide jaotamata kasumisse             52 941 tuhat eurot

Lisainfo:
Sven Kunsing
Finantssuhtluse juht
investor@enefitgreen.ee

Enefit Green on üks juhtivatest ja mitmekülgsematest taastuvenergia tootjatest Läänemere piirkonnas. Ettevõttele kuuluvad tuulepargid Eestis ja Leedus, koostootmisjaamad Eestis ja Lätis, päikesepargid Eestis ja Poolas, pelletitehas Lätis ning hüdroelektrijaam Eestis. Lisaks arendab ettevõte mitmeid tuule- ning päikeseparke ülalnimetatud riikides ja Soomes. 2022. aasta lõpu seisuga oli ettevõtte installeeritud elektritootmise koguvõimsus 457 MW ning soojusenergia tootmise koguvõimsus 81 MW. 2022. majandusaasta jooksul tootis ettevõte 1 118 GWh elektrienergiat, 565 GWh soojusenergiat ja 154 tuhat tonni pelleteid.

Manused

Attachments