„Invalda INVL“ pasirašė darbuotojų akcijų opcionų sutartis


Akcinė bendrovė „Invalda INVL“, vykdydama Akcijų suteikimo taisyklių nuostatas bei vadovaudamasi 2023 m. balandžio 30 d. visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimu, su įmonių, kurių daugiau kaip 50 proc. akcijų priklauso akcinei bendrovei „Invalda INVL“ darbuotojais sudarė opcionų sutartis dėl 47.394 paprastųjų vardinių akcinės bendrovės „Invalda INVL“ akcijų. 2026 metais opcionų sutartyse nustatyta tvarka ir terminais darbuotojai įgis teisę įsigyti aukščiau nurodytą kiekį 0,29 eurų nominalios vertės akcinės bendrovės „Invalda INVL“ akcijų, už kiekvieną įsigyjamą akciją sumokant 1 (vieno) euro kainą. Šie akcijų opcionai buvo suteikti darbuotojams kaip kintama atlygio dalis už praėjusius metus.

Bendrovė taip pat sudarė sutartis dėl ilgalaikei skatinimo programai skirtų opcionų, kurių pagrindu 2026 m. darbuotojai įgytų teisę įsigyti „Invalda INVL“ akcijų, jeigu 2025 m. gruodžio 31 d. bendrovės grynųjų aktyvų vertė viršytų 15,0552 euro akcijai. Darbuotojams leidžiamų įsigyti akcijų skaičius, už kiekvieną įsigyjamą akciją sumokant 1 (vieno) euro kainą, būtų apskaičiuotas pagal akcininkų susirinkime nustatytą tvarką.

Iš viso nuo 2016 metų, kai bendrovė darbuotojams pradėjo siūlyti akcijų opcionus, grupės darbuotojai,  įskaitant šiemet pasirašytas sutartis, kuriose akcijų kiekis yra nurodytas, yra sudarę akcijų opcionų sutarčių dėl 734.318 „Invaldos INVL“ akcijų, iš kurių jau įsigijo 260.926.

Asmuo, įgaliotas suteikti papildomą informaciją:
AB „Invalda INVL“ prezidentas Darius Šulnis
El. paštas darius.sulnis@invl.com