Jäämurdja Botnica täiendav suvetöö 2023


ASi Tallinna Sadam tütarettevõte OÜ TS Shipping sõlmis lepingu BP Exploration Operating Company Ltd’ga (edaspidi: BP) multifunktsionaalse jäämurdja Botnica prahtimiseks kuni 3. septembrini 2023. Prahiperiood algas 7. augustil, kuid laeva ja sellele paigaldatud seadmete täiendavaid katsetusi viidi läbi kuni 12. augustini. BP on Ühendkuningriigis asuv rahvusvaheline energiaettevõte. Botnica prahitakse teeninduslaevana, et toetada BP operatsioone tavaliselt järelevalveta Mungo platvormil, mis asub Põhjamere Ühendkuningriigi sektoris.

Juunis osutas Botnica Ühendkuningriigis Equinorile abilaevateenuseid. Septembrist novembrini on Botnical prahileping Baffinland Iron Mines Corporation-iga assisteerimaks Panamax tüüpi kaubalaevu jääs rauamaagi ekspordil Milne Inlet sadamast avamerele Põhja-Kanada arktilistes vetes. Arvestades kõiki 2023. aasta suvetöölepinguid, on tulubaas võrreldav eelmiste aastatega, kuid kulubaas on kõrgem seoses täiendavate nõuetega laeva varustusele, mis tulenesid uutest suvetöö prahilepingutest.

Vastavalt Transpordiametiga sõlmitud lepingule osutab Botnica 20. detsembrist kuni 20. aprillini jäämurdeteenuseid Eesti rannikuvetes.

Tallinna Sadamale kuulub üks Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate komplekse, mida läbib aastas keskmiselt 10 miljonit reisijat ja 20 miljonit tonni kaupa. Lisaks reisijate ja kaubavedude teenindamisele tegutseb ettevõte laevanduse ärivaldkonnas läbi oma tütarettevõtete – OÜ TS Laevad korraldab parvlaevaühendust Eesti mandri ja suursaarte vahel ning OÜ TS Shipping osutab multifunktsionaalse jäämurdjaga Botnica jäämurde ja konstruktsioonilaeva teenust Eestis ja offshore projektides. Tallinna Sadama gruppi kuulub ka jäätmekäitlusega tegelev sidusettevõte AS Green Marine.

Lisainfo:

Marju Zirel
Investorsuhete juht
Tel. +372 53 42 6591
E-post: m.zirel@ts.ee