LAKEA, INVESTORS HOUSE, OVARO JA ROYAL HOUSE OVAT PÄÄTTÄNEET AIESOPIMUKSEN YRITYSKAUPASTA


Lehdistötiedote 12.9.2023 klo 12:15

LAKEA, INVESTORS HOUSE, OVARO JA ROYAL HOUSE OVAT PÄÄTTÄNEET AIESOPIMUKSEN YRITYSKAUPASTA

Investors Housen, Ovaron ja Royal Housen muodostama konsortio ja Lakea ovat päättäneet 5.7.2023 solmitun aiesopimuksen, jonka aiheena oli mahdollinen Lakea-konsernin hankinta konsortion omistukseen.

Aiesopimus päätetään osapuolten hyvässä yhteisymmärryksessä. DD-prosessin myötä on käynyt ilmeiseksi, että aiesopimuksen mukaisella yritysjärjestelyllä ei ole riittäviä edellytyksiä.

Suurimmat haasteet aiesopimuksen mukaiselle ratkaisulle syntyvät Lakean toimintaa sääntelevästä kehikosta sekä tietyistä sen säännellyn rahoituksen ehdoista.

Osapuolet pitävät mahdollisena tulevaisuudessa etsiä muita yhteistyön tai -omistuksen muotoja vaikkeivat ne juuri nyt osoittautuneet mahdollisiksi tai ole ajankohtaisia.

Lakean hallituksen puheenjohtaja Jaakko Kiiskilä:

‘’Kaupan toteuttaminen olemassa olevin reunaehdoin ei osoittautunut nyt mahdolliseksi. Liiketoiminta ja työ Lakeassa jatkuu tällä erää nykyisin omistajin.’’

Investors Housen toimitusjohtaja ja Ovaron hallituksen puheenjohtaja Petri Roininen:

‘’Etenimme Lakean kanssa aiesopimukseen ja dd-vaiheeseen. Sen perustella totesimme, ettei riittäviä edellytyksiä ole. Käytämme vallitsevassa markkinatilanteessa paljon aikaa uusien sijoituskohteiden hakuun ja samalla olemme korostetun valikoivia osakkeenomistajien varojen käytössä’’.

Ovaron toimitusjohtaja Marko Huttunen:

‘’Ovaro on toteuttanut ja hakee aktiivisesti uusia kehityshankkeita ja sijoituksia vahvan kassan sekä omavaraisuuden siivittäminä. Kesällä allekirjoitetun aiesopimuksen puitteissa selvitettiin Lakean osakekannan hankinnan mahdollisuutta. Selvityksiemme perusteella hankintaan ei ole nyt edellytyksiä”.

Seinäjoki/Helsinki/Jyväskylä 12.9.2023

Lakea Oy             Investors House Oyj        Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj          Royal House Oy

Lisätiedot         Jaakko Kiiskilä, Lakea, puh 050 340 4301

Petri Roininen, Investors House ja Ovaro, puh 040 761 9669

Marko Huttunen, Ovaro, puh 050 329 2563

Tapani Rautiainen, Royal House, puh 0400 546 290

Jakelu    Nasdaq Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet