Investors House: lisääntyvät häädöt aiheutuvat maksamattomista vuokrista ja häiriöistä


Investors House Oyj                                      

Lehdistötiedote, julkinen 19.10.2023 klo 7.45

Investors House: lisääntyvät häädöt aiheutuvat maksamattomista vuokrista ja häiriöistä

Investors House -konserniin kuuluvan OVV -ketjun vuokravälittäjät näkevät häätöjen voivan jatkaa kasvuaan mikäli taloustilanne heikkenee.

Häätöjen yleisin syy on maksamattomat vuokrat ja toisena häiriöt. Häätöjä Suomessa tuli vireille vuonna 2021 noin 7.000 ja niistä noin puolet lopulta toteutui.

’’Häätö on tragedia vuokralaiselle ja myös vuokranantajalle. Häädöt ovat olleet viime vuodet kasvussa. On mahdollista, että tämä negatiivinen trendi jatkuu ellei taloustilanne parane’’, sanoo Investors Housen toimitusjohtaja ja OVV-ketjun hallituksen puheenjohtaja Petri Roininen.

Häätöjen määriä ja kustannuksia on selvitetty mm ARA:n toimesta. Vuokranantajalle pelkkä taloudellinen kustannus voi olla 10.000 euron suuruusluokkaa kaikkinensa.

Syyskuussa OVV-ketju vuokrasi 328 asuntoa, mikä on 13 % vähemmän kuin viime vuoden syyskuussa.

Asunnon ja vuokrasuhteen hallinnoinnin eli ns kokonaispalvelun kysyntä puolestaan jatkoi kasvuaan. Syyskuun lopussa OVV:lla oli yhteensä 1.916 hallinnoitavaa asuntoa, mikä on 20 % enemmän kuin viime vuoden syyskuussa.  OVV hallinnoi asuntoja koko Suomessa.

’’Vuokranantajilla on kasvava tarve laadukkaaseen vuokralaissuhteen hoitamiseen ja riskienhallintaan. Siksi osa vuokranantajista hankkii hallinnointipalvelun, joka sisältää myös vuokranmaksun valvonnan ja vuokralaissuhteen hoidon’’, Roininen sanoo.

Helsinki 19.10.2023

Investors House Oyj

Lisätiedot             Petri Roininen, puh 040 761 9669

Jakelu    Nasdaq Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.investorshouse.fi