A CHEP Automotive a Li-ion Battery Europe 2023 szponzora

Az ellátási lánc terén szakértő CHEP társszponzorként csatlakozik több mint 80 szakértőhöz, hogyan lehet hatékony és fenntartható európai ellátási láncot kiépíteni az elektromos járművekbe való akkumulátorok számára.


Budapest, Magyarország, Oct. 25, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- Az október 29. és 31. között megrendezésre kerülő Li-ion Battery Europe 2023 konferenciának a budapesti Marriot Hotel ad otthont. Az eseményre több mint 500 küldöttet várnak. Safak Aktekin, a CHEP Automotive vezető kereskedelmi igazgatója is részt vesz „Az ellátástól a keresletig: az akkumulátorok ellátási láncának maximalizálása Európában” című panelbeszélgetésen.

A Benchmark Mineral Intelligence szerint a nettó zéró célok keresletet teremtettek az elektromos járművek iránt, ezért több mint 200 gigagyárat helyeznek üzembe világszerte 2023 végéig, ez a szám pedig 400-ra fog emelkedni 2030-ig. E gigagyárak közül 36 Európában található – melyek jelentős része Németországban, Lengyelországban és Magyarországon működik –, ami 15%-kal emeli az európai jelenlétet a globális kapacitási folyamatban.1

Október 30-án hétfőn 15:30-kor (CET) a CHEP Automotive más tapasztalt érdekelt felekkel – köztük a BASF-fel, az Italvottal és a Talga Grouppal – együtt azt fogja megvitatni, hogyan növelhető fenntartható módon az európai akkumulátorgyártás mértéke.

„A gépjárműipari ellátási lánc hatalmas átalakulás előtt áll. Annak érdekében, hogy feltérképezzük, milyen is lesz az átalakulás, számos érdekelt félnek – beleértve az ellátási lánc működtetőit is – kell ezt egy közös asztalhoz ülve megvitatnia” – mondja Safak Aktekin. „Ezért szolgál örömünkre, hogy támogathatjuk a Li-ion Battery Europe 2023 konferenciát. Az ellátási lánccal kapcsolatos megfontolások kiindulópontja a nyersanyagok szállítása, végpontja pedig az elektromos jármű leszállítása. Az e végpontok közötti utat is le kell fedni, amely során az anyagok, az összetevők és az alkatrészek eljutnak egyik beszállítótól a másikig” – teszi hozzá.

Az újrafelhasználható csomagolási megoldások terén világvezető CHEP-nek a kezdetek óta sikerült csökkentenie az iparágak közötti szállítás környezetre gyakorolt hatását a körkörösséggel, egyúttal pedig élen járnia a megosztáson és újrafelhasználáson alapuló raklap- és konténerbérlési modelljével, amellyel teljesen kiiktatható a hulladékot generáló egyutas csomagolás.

„Ha elhangzik az a szó, hogy szállítás, az emberek rögtön a kibocsátásra gondolnak, de ez csak az érem egyik oldala” – mondja Safak Aktekin. „Minél hamarabb meg kell oldanunk a hulladékot generáló, túlzott, eldobható csomagolás problémáját, ha fokozni akarjuk az elektromos járművek gyártását. A B2C vállalatok már elindultak ebbe az irányba. A B2B vállalatoknak is ezt kell tenniük.”
A CHEP Automotive a gépjárműipar ellátási láncának trendjeivel és a megvitatásra érdemes kérdésekkel a Supply Chain Trend Report (Az ellátási lánc trendjeivel kapcsolatos jelentés) sorozatában foglalkozik. A legutóbbi részben, amelynek címe „6 érdekelt fél, amely megváltoztatja az elektromos járművek jövőjét, arra is kitérnek, hogy miért létfontosságú a különböző érdekelt felek (kormányok, autógyártók, akkumulátorgyártók, bányászati ágazat, energiaszolgáltatók és az ellátási lánc működtetői) közötti párbeszéd annak érdekében, hogy az elektromos járművek ellátási lánca fenntartható legyen.

A CHEP-ről

A CHEP a világ egyik legfenntarthatóbb, megosztáson és újrafelhasználáson alapuló logisztikai vállalkozása. 360 millió raklapjával, rekeszével és konténerével a gyorsan haladó fogyasztóiáru-, frisstermék-, ital-, kiskereskedelmi, jármű- és általános gyártóipart szolgálja ki. A 11 700 főt foglalkoztató CHEP a Brambles Group tagja, és mintegy 60 országban van jelen.
www.chep.com │ www.brambles.com


1 https://source.benchmarkminerals.com/article/over-400-gigafactories-in-2030-pipeline-but-overcapacity-fears-loom

 

Contact Data