Enefit Green langetas lõpliku investeerimisotsuse 90 MW Kelme 2 tuulepargi ehitamiseks


Enefit Green langetas lõpliku investeerimisotsuse ehitada valmis 90 MW Kelme 2 tuulepark Leedus. Tegu on teise etapiga Kelme kolmeosalisest arendusprojektist ning samuti osaga Enefit Greeni varem tutvustatud investeerimisplaanist, mille eesmärk on kasvatada elektri tootmisvõimsus 1900 MW tasemeni 2026. aasta lõpuks.

Kelme 2 tuulepark on planeeritud valmima 2025. aastal ning selle oodatav tootmismaht saab olema ca 315 GWh aastas. Enefit Green investeerib Kelme 2 tuuleparki ligi 150 miljonit eurot. Tuulepargi rajamiseks vajaliku investeeringu tagamiseks on Enefit Green varem sõlminud pikaajalised elektri ostumüügilepingud osale Kelme 2 tuulepargi oodatavast esimese 5 kuni 7 valmimisjärgse aasta toodangust.

Koos Kelme 2 tuulepargiga kasvab Enefit Greeni ehituses olevate tuuleparkide arv kuueni ning rajatav koguvõimsus 615 megavatini. Lisaks on ehituses kolm päikeseparki koguvõimsusega 100 megavatti.


Lisainfo:
Sven Kunsing
Finantssuhtluse juht
investor@enefitgreen.ee
https://enefitgreen.ee/investorile/

Enefit Green on üks juhtivatest ja mitmekülgsematest taastuvenergia tootjatest Läänemere piirkonnas. Ettevõttele kuuluvad tuulepargid Eestis ja Leedus, koostootmisjaamad Eestis ja Lätis, päikesepargid Eestis ja Poolas, pelletitehas Lätis ning hüdroelektrijaam Eestis. Lisaks arendab ettevõte mitmeid tuule- ning päikeseparke ülalnimetatud riikides ja Soomes. 2022. aasta lõpu seisuga oli ettevõtte installeeritud elektritootmise koguvõimsus 457 MW ning soojusenergia tootmise koguvõimsus 81 MW. 2022. majandusaasta jooksul tootis ettevõte 1118 GWh elektrienergiat, 565 GWh soojusenergiat ja 154 tuhat tonni pelleteid.