Rovio Entertainment Oyj: Rovio hakee osakkeidensa poistamista Nasdaq Helsingin pörssilistalta


Rovio Entertainment Oyj        Pörssitiedote        8.12.2023 klo 14.30

Rovio hakee osakkeidensa poistamista Nasdaq Helsingin pörssilistalta

Rovio Entertainment Oyj:n (”Rovio”) hallitus on tänään päättänyt hakea julkisen kaupankäynnin lopettamista Rovion osakkeilla ja osakkeiden poistamista Nasdaq Helsinki Oy:n (”Nasdaq Helsinki”) pörssilistalta.

Sega Europe Limited (”Sega”) omistaa yli 90 prosenttia Rovion liikkeeseen lasketuista ja ulkona olevista osakkeista. Sega on 29.9.2023 käynnistänyt Rovion vähemmistöosakkeita koskevan lunastusmenettelyn saadakseen omistukseensa kaikki Rovion liikkeeseen lasketut ja ulkona olevat osakkeet antamalla tiedoksi osakeyhtiölain 18 luvun 5 §:n mukaisesti välimiesoikeuden määräämistä ja välimiesmenettelyn käynnistämistä koskevan hakemuksensa.

Rovion hallitus on päättänyt jättää hakemuksen Nasdaq Helsingille julkisen kaupankäynnin lopettamiseksi Rovion osakkeilla ja osakkeiden poistamiseksi pörssilistalta. Hakemuksessa pyydetään, että pörssilistalta poistaminen Nasdaq Helsingin pörssilistalla kaupankäynnin kohteena olevien Rovion osakkeiden osalta tapahtuisi mahdollisimman pian sen jälkeen, kun Sega on saanut vireillä olevassa osakeyhtiölain 18 luvun mukaisessa lunastusmenettelyssä omistusoikeuden kaikkiin Rovion osakkeisiin.

ROVIO ENTERTAINMENT OYJ

Lisätietoja:

Alexandre Pelletier-Normand

RovioIR@rovio.com

+358 40 730 3442

Jakelu:

Nasdaq Helsinki Ltd

Keskeiset tiedotusvälineet

https://investors.rovio.com/fi

Rovio lyhyesti:

Rovio Entertainment Oyj on maailmanlaajuinen mobiilipeleihin keskittyvä peliyhtiö, joka luo, kehittää ja julkaisee mobiilipelejä, joita on ladattu jo yli 5 miljardia kertaa. Rovio tunnetaan parhaiten Angry Birds -brändistään, joka sai alkunsa mobiilipelistä vuonna 2009 ja on sittemmin laajentunut peleistä lisensoinnin kautta erilaisiin viihde-, animaatio- ja kuluttajatuotekategorioihin. Rovio on tuottanut Angry Birds -elokuvan vuonna 2016, ja jatko-osa, Angry Birds -elokuva 2 julkaistiin vuonna 2019. Rovio tarjoaa useita mobiilipelejä, ja yhtiöllä on seitsemän pelistudiota – yksi Espoossa (Suomi), Tukholmassa (Ruotsi), Kööpenhaminassa (Tanska), Barcelonassa (Espanja), Montrealissa ja Torontossa (Kanada) sekä tytäryhtiö Ruby Games Izmirissä (Turkki). Suurin osa henkilöstöstä on Suomessa, jossa myös Rovion pääkonttori sijaitsee. Rovio on listattu NASDAQ Helsingin päälistalla tunnuksella ROVIO. Sega Europe Limited on hankkinut yli 90 prosenttia Rovion liikkeeseen lasketuista ja ulkona olevista osakkeista ja tulee poistamaan yhtiön NASDAQ Helsinki Oy:n pörssilistalta, kun se on sovellettavien lakien mukaan sallittua. (www.rovio.com)