INVESTORS HOUSEN OSAKKUUSYHTIÖ TOTEUTTI KESKI-SUOMEN HYVINVOINTIALUEEN KANSSA KUKKULAN II VAIHEEN KAUPPASOPIMUKSEN


Investors House Oyj

Lehdistötiedote

29.12.2023 klo 12.00

INVESTORS HOUSEN OSAKKUUSYHTIÖ TOTEUTTI KESKI-SUOMEN HYVINVOINTIALUEEN KANSSA KUKKULAN II VAIHEEN KAUPPASOPIMUKSEN

Investors Housen, Ovaron ja Royal Housen tasaosuuksin omistama tytäryhtiö Jyväskylän Kukkulan Kehitys Oy on toteuttanut Kukkulan II vaihetta koskevan kiinteistökauppasopimuksen Keski-Suomen Hyvinvointialueen kanssa sellaisena kuin 4.7.2023 tiedotettiin.

Nyt toteutetussa vaiheen II kiinteistökaupassa Jyväskylän Kukkulan Kehitys on ostanut Hyvinvointialueelta Jyväskylän Kukkula-alueella sijaitsevat ns. suojeltavat rakennukset maa-alueineen. Kiinteistökehityksen kohteeksi tulevat tilat ovat vuokrattavalta pinta-alaltaan noin 20.000 m2. Lisäksi kauppaan sisältyy Ääneskoskella sijaitseva entinen Sisä-Suomen keskussairaalakiinteistö maa-alueineen. Tänään toteutetun ja maksetun kaupan kauppahinta on 7,9 M€.

Tehdyn kaupan eli vaiheen II osalta Investors House odottaa tulosvaikutteisia tuottoja vuosilta 2023-26. Hyvin karkea arvio tulosvaikutuksesta on 1-3 M€ jakautuen vuosille 2024-26.

Kiinteistökaupat perustuvat vuonna 2021 solmittuihin esisopimuksiin ja niihin talvella 2023 tehtyihin täydennyksiin.

Toimitusjohtaja Petri Roininen:

’’Kasvu syntyy investoinneista. Kukkula-alueesta muodostuu 10-15 vuoden kuluessa merkittävä asuin- ja työpaikka-alue. Alueen toteuttaminen luo arvioni mukaan noin 4.500 henkilötyövuotta kiinteistö- ja rakennusalan toimijoille. On ilo olla mukana rakentamassa Keski-Suomen elinvoimaa ja kasvua.

Tänään toteutettu vaiheen II kauppa osaltaan tukee myös Investors Housen tuloskehitystä tulevina vuosina. Investors House on kasvattanut osakekohtaista osinkoaan kahdeksan peräkkäisen vuoden ajan ja pyrkii jatkamaan osingon kasvun mahdollistavaa kannattavuuskehitystä’’.

Helsinki / Jyväskylä 29.12.2023

Investors House Oyj

Lisätiedot         Toimitusjohtaja Petri Roininen, puh 040 761 9669

Jakelu        Nasdaq Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.investorshouse.fi