Enovis Selesaikan Pemerolehan LimaCorporate S.p.A


WILMINGTON, Del., Jan. 04, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) -- Enovis™ Corporation (NYSE: ENOV, “Enovis” atau “Syarikat”) sebuah syarikat pertumbuhan teknologi perubatan dipacu inovasi, hari ini umumkan ia menutup pemerolehan LimaCorporate S.p.A.(“Lima”), pemimpin ortopedik global pegangan persendirian yang memberi tumpuan kepada memulihkan gerakan melalui portfolio penyelesaian implan yang inovatif. 

Lima memperkukuh kedudukan Enovis dalam pasaran pembinaan semula ortopedik global dengan portfolio pelengkap penyelesaian dan teknologi pembedahan yang terbukti, yang akan mempercepatkan pertumbuhan global dan pengembangan margin. Selain itu, portfolio Lima termasuk implan Trabecular Titanium bercetak 3D dan tawaran semakan komprehensif pada bahu, yang akan mengukuhkan lagi kedudukan Syarikat dalam pasaran ekstrem yang berkembang pesat. 

“Kami teruja mengalu-alukan pasukan berbakat Lima ke Enovis. Gabungan itu membawa pendapatan $1 bilion dalam segmen pembinaan semula Enovis dan mencipta inovator yang berkembang pesat dalam pasaran pembinaan semula ortopedik global. Ini satu lagi contoh hebat tentang cara kami menggunakan pemerolehan strategik untuk mempercepatkan pertumbuhan kami, menambah teknologi dan bakat hebat kepada syarikat kami dan memacu nilai pengkompaunan untuk para pemegang saham kami,” kata Matt Trerotola, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Enovis.

Tentang Enovis Corporation
Enovis Corporation (NYSE: ENOV) ialah syarikat pertumbuhan teknologi perubatan dipacu inovasi yang berdedikasi untuk membangunkan penyelesaian yang dibezakan secara klinikal yang menjana hasil pesakit yang lebih baik dan mengubah aliran kerja. Dikuasakan oleh budaya penambahbaikan berterusan, bakat global dan inovasi, rangkaian produk, perkhidmatan dan teknologi bersepadu Syarikat yang meluas menyemarakkan gaya hidup aktif dalam ortopedik dan seterusnya. Saham biasa Syarikat ini disenaraikan di Amerika Syarikat di Bursa Saham New York di bawah simbol ENOV. Untuk maklumat lanjut mengenai Enovis, sila lawati www.enovis.com

Pernyataan Prospektif
Siaran akhbar ini termasuk pernyataan prospektif, termasuk pernyataan prospektif dalam pengertian Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Persendirian A.S. 1995. Pernyataan prospektif tersebut termasuk, tetapi tidak terhad kepada, pernyataan mengenai rancangan, objektif, jangkaan dan niat Syarikat dan pernyataan lain yang bukan fakta sejarah atau semasa. Pernyataan prospektif adalah berdasarkan jangkaan semasa syarikat dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material berbanding yang dinyatakan atau tersirat dalam pernyataan prospektif tersebut. Faktor-faktor yang boleh menyebabkan keputusan Syarikat berbeza secara material berbanding jangkaan semasa termasuk, tetapi tidak terhad kepada, risiko dan ketidakpastian mengenai perniagaan Syarikat dan Lima masing-masing dan keputusan sebenar mungkin berbeza secara material. Risiko dan ketidakpastian ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, kesan pengambilalihan ke atas operasi Syarikat dan Lima, termasuk keadaan dan prestasi kewangan masa hadapan syarikat gabungan, keputusan operasi, strategi dan rancangan, termasuk layanan cukai yang dijangkakan, liabiliti yang tidak dijangka, perbelanjaan modal masa hadapan, hasil, perbelanjaan, pendapatan, sinergi, prestasi ekonomi, keberhutangan, kerugian, prospek masa depan dan strategi perniagaan dan pengurusan untuk pengurusan, pengembangan dan pertumbuhan operasi syarikat gabungan baharu itu; potensi kesan daripada penyempurnaan pengambilalihan terhadap hubungan dengan pelanggan, pembekal dan pihak ketiga yang lain; dan faktor lain yang diperincikan dalam laporan Syarikat yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa A.S. ("SEC"), termasuk Laporan Tahunan terbaharunya pada Borang 10-K dan Laporan Suku Tahun berikutnya pada Borang 10-Q di bawah kapsyen “Faktor Risiko,” serta risiko lain yang dibincangkan dalam pemfailan Syarikat dengan SEC. Di samping itu, pernyataan ini adalah berdasarkan andaian yang tertakluk kepada perubahan. Siaran akhbar ini hanya digambarkan pada tarikh ini. Syarikat menafikan sebarang kewajipan untuk mengemas kini maklumat di sini.

Hubungan Perhubungan Pelabur
Kyle Rose
Naib Presiden, Perhubungan Pelabur
Enovis Corporation
+1-917-734-7450
investorrelations@enovis.com

Hubungan Media
Katie Sweet
Naib Presiden, Komunikasi Korporat
Enovis Corporation
Katie.sweet@enovis.com