Karate Combat 46 untuk meningkatkan kedudukan Dubai sebagai destinasi pelancongan sukan terkemuka


KC46 akan berlangsung pada hari Sabtu 20 April
Liga sukan profesional pertama yang digamifikasikan oleh token akses blok rantai

DUBAI, United Arab Emirates, Feb. 25, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) -- Karate Combat, Liga serangan profesional sentuhan penuh utama dunia, telah bekerjasama dengan Jabatan Ekonomi dan Pelancongan (DET) Dubai serta Majlis Sukan Dubai (DSC) untuk membawa Karate Combat 46 (KC46) ke Emiriah pada musim bunga ini.

Dijangka menjadi acara terbesar liga setakat ini, KC46 bekerjasama dengan TOKEN2049 untuk acara pada Sabtu 20 April. Sebagai sebahagian daripada kerjasama, KC46 akan menjadi sebahagian daripada program rasmi Minggu TOKEN2049 Dubai, memberikan peluang kepada peserta persidangan untuk menyaksikan salah satu liga sukan paling inovatif di dunia melalui tiket istimewa dan peluang untuk bertemu duta acara pada persidangan itu. KC46 akan diumumkan oleh UFC Hall of Famers, Georges St-Pierre (GSP) dan Bas Rutten, bersama Mike Majlak, pengarang dan hos bersama audio siar Impaulsive.

Karate Combat merupakan liga sukan profesional pertama yang ditadbir dan digamifikasikan oleh token, token $KARATE. KC46 akan diadakan semasa Minggu TOKEN2049, perhimpunan Web3 terbesar di Emiriah yang akan menghimpunkan 15,000+ ahli komuniti kripto global. Setiap peminat boleh mengambil bahagian dalam liga dengan memuat turun aplikasi Karate Combat iOS dan Android.

Pada minggu menjelang KC46, liga merancang untuk mengadakan acara khas di mercu tanda paling ikonik di bandar ini, termasuk sidang akhbar pejuang yang menampilkan Muzium Masa Depan dan perlawanan di hadapan Dubai Frame. Latar belakang VFX 3D khas Karate Combat juga akan menampilkan garis langit Dubai dengan sentuhan futuristik yang menarik.

Asim Zaidi, Presiden Liga Karate Combat, berkata: “Itu merupakan matlamat kami untuk menggemparkan dunia sukan tempur dengan setiap acara yang kami anjurkan. Saya juga harus mengatakan bahawa acara kami di Dubai yang kami rancang akan benar-benar menggemparkan dunia Internet! Tiada sesiapa yang berhibur seperti kami, dengan sokongan DET dan DSC, kami akan menggegarkan dunia sukan tempur. Nantikan!”

Ahmed Al Khaja, Ketua Pegawai Eksekutif Festival dan Penubuhan Runcit Dubai – Jabatan Ekonomi dan Pelancongan Dubai, berkata: “KC46 merupakan tambahan menarik pada kalendar perniagaan, riadah dan acara sukan sepanjang tahun Dubai. Sebagai tuan rumah kepada banyak kejohanan dan kejohanan utama, Dubai telah berkembang menjadi destinasi pelancongan sukan terkemuka, dengan KC46 berfungsi untuk mengukuhkan lagi status bandar sebagai hab acara antarabangsa. Selaras dengan Agenda Ekonomi Dubai, D33, untuk mengukuhkan lagi kedudukan Dubai sebagai satu daripada tiga bandar global teratas untuk perniagaan dan bersantai, acara dan festival Dubai menarik bintang hiburan, gaya hidup dan sukan terkemuka dunia. Kemudahan moden dan tempat yang dibina khas di Dubai yang memenuhi acara ini di samping pengalaman meriah di seluruh bandar dan akses mudah ke pasar yang berdekatan, menjadikan Dubai lokasi yang sangat menarik untuk menganjurkan acara, selain pejuang dan peminat yang juga boleh menerokai bandar kami yang menarik.”

Tuan Yang Terutama Saeed Hareb, Setiausaha Agung - Majlis Sukan Dubai, berkata: “Kami gembira kerana kejohanan itu telah menyertai senarai banyak acara terkenal dan berprofil tinggi yang diadakan di Dubai. Pertandingan ini juga mengesahkan kedudukan Dubai sebagai bandar yang menyokong sukan dan persekitaran yang indah untuk kemunculan dan perkembangan pelbagai acara sukan. Kami berharap agar liga berprestij ini berjaya dan ini menjadi permulaan bagi lebih banyak kesinambungan dan kejayaan untuk acara itu.”

Saeed Hareb seterusnya menambah: “Sejak awal tahun ini, Dubai telah menganjurkan banyak kejohanan antarabangsa dalam pelbagai sukan dan tidak dinafikan peminat karate dan seni mempertahankan diri secara amnya layak untuk mengadakan acara global kerana ia memberi mereka peluang untuk melihat bintang sukan ini di samping bertindak sebagai motivasi kepada semua pengamal sukan ini di negara ini. UAE ialah rumah kepada pelbagai komuniti daripada lebih 200 negara dari seluruh dunia, setiap satu mempunyai sukan kegemaran yang berminat untuk diikuti dan menyaksikan bintang,” tambah Saeed Hareb.

Untuk maklumat lanjut tentang Karate Combat, sila layari www.karate.com/

Perihal Jabatan Ekonomi dan Pelancongan (DET) Dubai
Dengan visi utama iaitu menjadikan Dubai sebagai pusat komersial, hab pelaburan dan destinasi pelancongan terkemuka dunia, Jabatan Ekonomi dan Pelancongan (DET) Dubai diberi mandat untuk menyokong Kerajaan dalam meletakkan Emiriah sebagai hab utama untuk ekonomi dan pelancongan global, dan dalam meningkatkan penunjuk daya saing ekonomi dan pelancongan bandar, selaras dengan matlamat Agenda Ekonomi Dubai, D33, yang bertujuan untuk menggandakan saiz ekonomi Emiriah dan mengukuhkan kedudukannya di kalangan tiga bandar global teratas sepanjang dekad akan datang. Di bawah bidang kuasa ini, DET memacu usaha untuk meningkatkan lagi kepelbagaian, ekonomi berasaskan perkhidmatan inovatif Dubai untuk menarik bakat global terkemuka, menyediakan persekitaran perniagaan bertaraf dunia dan mempercepat pertumbuhan produktiviti. Selain itu, DET menyokong visi Dubai untuk menjadi bandar terbaik dunia untuk dilawati, didiami dan bekerja dengan mempromosikan pelbagai cadangan destinasi, gaya hidup yang unik dan kualiti hidup yang cemerlang secara keseluruhan.

DET ialah pihak berkuasa utama bagi merancang, menyelia, membangun dan memasarkan sektor perniagaan dan pelancongan Dubai. Ia juga bertanggungjawab untuk melesenkan dan mengklasifikasikan semua jenis perniagaan, termasuk hotel, pengendali pelancongan dan ejen pelancongan. Portfolio DET termasuk Perbadanan Pembangunan Ekonomi Dubai (DEDC), Perbadanan Lesen Perniagaan Dubai (DBLC), Perbadanan Dubai untuk Perlindungan Pengguna dan Dagangan Adil (DCCPFT), Dubai SME, Perbadanan Dubai untuk Pelancongan dan Pemasaran Dagangan (DCTCM), Festival dan Penubuhan Runcit Dubai (DFRE) dan Kolej Pelancongan Dubai (DCT).

Perihal Majlis Sukan Dubai (DSC)
Ditubuhkan pada 30 November 2005, berikutan titah Yang Amat Mulia Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, Naib Presiden dan Perdana Menteri UAE dan Pemerintah Dubai, Majlis Sukan Dubai ialah badan rasmi yang bertanggungjawab untuk pembangunan sektor sukan di Emiriah. Hari ini, di bawah bimbingan Pengerusinya, Yang Mulia Sheikh Mansoor Bin Mohammad bin Rashid Al Maktoum, DSC menganjurkan dan menyokong lebih daripada 400 acara setiap tahun - bukan sahaja sukan ekstravaganza terkemuka, tetapi juga anugerah dan persidangan yang menggalakkan kecemerlangan, kreativiti dan inovasi dalam dunia sukan. Majlis menyelia kerja tujuh kelab sukan tempatan Dubai dan aktif menggalakkan amalan aktiviti fizikal dalam masyarakat, terutamanya dalam kalangan wanita dan kanak-kanak, melalui program dan aktiviti yang direka untuk mewujudkan kesedaran tentang kepentingan sukan dan aktiviti fizikal serta untuk menjadikan ia sebagai cara hidup masyarakat.

Bagaimanapun, mandat DSC bukan hanya untuk mempromosikan sukan, mewujudkan kesedaran dan memupuk bakat, tetapi juga untuk menyokong kreativiti dan memberikan ganjaran atas kecemerlangan dalam kalangan individu dan organisasi serta membantu Dubai menjadi negara kesihatan, kebahagiaan dan kecergasan. Ia telah menganjurkan banyak persidangan dan simposium antarabangsa sejak 2006, termasuk Persidangan Sukan Antarabangsa Dubai tahunan, untuk meningkatkan pengetahuan dan budaya profesionalisme, dan telah membawa beberapa nama terkemuka daripada dunia sukan ke sini untuk berkongsi visi dan pemikiran mereka. Majlis juga berusaha untuk membangunkan industri sukan di UAE dan dunia melalui inisiatif seperti Anugerah Sukan Kreatif Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, dan ia menganjurkan banyak kejohanan sukan antarabangsa utama serta dengan kerjasama pelbagai badan sukan.

Perihal Karate Combat (KC)
Karate Combat ialah liga penyerang hubungan penuh yang terulung di dunia, menggabungkan keseronokan Karate aksi langsung, hubungan penuh dengan persekitaran CGI mengasyikkan yang dikuasakan oleh enjin permainan dan pengeluaran maya Epic Games Unreal. Pemenang pingat Olimpik dan juara kebangsaan dari seluruh dunia hanyalah sebahagian daripada tali pinggang hitam elit yang dijemput untuk bersaing dalam lapan bahagian berat yang berbeza dalam mengejar Kejohanan Dunia Karate Combat. Liga itu yang distrim dan disiarkan ke lebih daripada 100 buah negara di seluruh dunia, dimiliki oleh Sensei Foundation, sebuah Syarikat Yayasan Cayman Islands dan sekutunya.

Maklumat Hubungan Media
press@karate.com 

Foto yang mengiringi pengumuman ini boleh didapati di https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/148a915c-3631-433b-9d80-a9863090414e