Clean Motion startar tillverkning av Zbee i Indiska Pune


Clean Motion, ett ledande svenskt e-mobilitybolag specialiserat på lätta elfordon för stadstrafik, kommer tillsammans med India Accelerator att starta tillverkning och försäljning av passagerarfordonet Zbee i Indien.

New Delhi, Indien – 2024-06-10

Indien är världens folkrikaste land och har en stark efterfrågan på hållbara transportlösningar och innovation. Clean Motion, som idag har en närvaro i Indien, kommer nu att expandera sin verksamhet genom lokal tillverkning och försäljning av Zbee. Denna satsning sker i samarbete med riskkapitalfonden India Accelerator, som investerar i Clean Motions indiska dotterbolag, Clean Mobility Solutions India Pvt Ltd.

Avtalet omfattar en initial investering på 6,8 MSEK samt ett licensavtal för tillverkning och försäljning i Indien. Avtalet signerades idag formellt på svenska ambassaden i New Delhi.

Sofia Haby, VD för Clean Motion, kommenterar: ”Att Zbee nu ska tillverkas på licens i Indien är helt i linje med vår globala expansionsstrategi. Vi visar vägen för framtidens fordonsindustri, och Zbee, som är den mest innovativa trehjulingen på den indiska marknaden, är inget undantag. Vi ser detta som en viktig del av vårt helhetserbjudande.”

Den nya Zbee-fabriken kommer att ligga i Pune och serieproduktionen inleds under hösten 2024. Kapaciteten förväntas öka snabbt och ambitionen är att tillverka 1,000 fordon per månad inom tre år. Denna expansion ligger i linje med både den indiska regeringens elfordonsambitioner och marknadens behov av utsläppsminskningar.

”Den avskalade designen och lättviktskonstruktionen som vi på Clean Motion har utvecklat bidrar inte bara till innovativa och mer lönsamma elfordon, utan även till att sätta standarden för hur elfordon ska byggas för att möta den omställningstakt som faktiskt behövs,” fortsätter Sofia Haby.

För mer information, vänligen kontakta:
Sofia Haby VD                         
Clean Motion AB                        
Tel: +46 76 866 36 09                        
Email: sofia.haby@cleanmotion.se

Om Clean Motion AB

Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer verkligt hållbara fordon för städer. Fordonen är närproducerade och baserade på energi- och resurseffektivitet, för att maximera införandet av elfordon globalt. Bolagets vision är att erbjuda stadsmobilitet-laddad med solenergi och erbjuder därför lätta elfordon med låg energiförbrukning för att möta 2000-talets urbana transportutmaningar.

Clean Motion AB är listat på First North Growth Market vid Nasdaq Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission. För ytterligare information, vänligen besök: www.cleanmotion.se

Bilaga


Cleanmotion-IAF-v2-2024