Agfa Graphics verkoopt Xitron


Xitron wordt onderdeel van bedrijvengroep Vanguard Graphics International
 
 
Mortsel, België - 14 maart 2007 - 17.00 uur CET
 
 
Agfa Graphics maakte vandaag bekend dat het Xitron, Inc, waarvan Agfa eigenaar was geworden bij de overname van Autologic eind 2001, heeft verkocht aan de bedrijvengroep Vanguard Graphics International.
Xitron is een kleine ontwikkelaar en integrator van Raster Image Processors (RIP's) en software, die een leidende positie op de markt bekleedt. Xitron wordt een volle en zelfstandige dochteronderneming van VGI.
 
 
Over Vanguard Graphics International.
Vanguard Graphics International (VGI) is een private holding die gespecialiseerd is in het overnemen en beheren van grafische bedrijven. De holding werd opgericht met het oog op het overnemen en consolideren van een groep van best-of-class bedrijven die tegemoetkomen aan de behoeften van kleine en middelgrote drukkerijen. Vandaag bestaat VGI uit drie werkmaatschappijen: Printware, LLC uit St. Paul, Minnesota, VS, een toonaangevende aanbieder van innovatieve prepressoplossingen met nadruk op computer-to-platesystemen; Highwater Designs, Ltd uit Cheltenham, Engeland, dat bekend is om zijn aanbod aan krachtige en betrouwbare RIP's en plaatbelichters voor metalen platen; en Xitron, Inc., een toonaangevende aanbieder van RIP's en workflowoplossingen voor kleine en middelgrote drukkerijen.
 
 
Over Agfa.
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming en informatietechnologie. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen voor de grafische industrie (Agfa Graphics), de sector van de gezondheidszorg (Agfa HealthCare) en specifieke industriële toepassingen (Agfa Materials).
Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft agenten in nog eens 100 landen doorheen de wereld. De Agfa-Gevaert Groep realiseerde in 2006 een omzet van 3.401 miljoen euro.
 
 
Over Agfa Graphics.
Agfa Graphics biedt geïntegreerde oplossingen voor drukwerkvoorbereiding aan de grafische industrie. Deze oplossingen omvatten verbruiksgoederen, hardware, software en services voor productieworkflow, project- en kleurenbeheer. Dankzij zijn computer-to-film- en computer-to-platesystemen en digitale kleurproefsystemen heeft Agfa Graphics een wereldwijde leiderspositie veroverd in handels- en verpakkingsdrukwerk en is het bedrijf marktleider op de krantenmarkt.
Agfa Graphics breidt zijn aanbod op de groeiende markt voor digitale inkjet snel uit. De deskundigheid die het bedrijf op het gebied van zowel beeld- als emulsietechnologie heeft verworven, vormde de basis voor een assortiment hoogwaardige uv-inkten en op solventen gebaseerde inkten. De samenwerkingsverbanden tussen industrieleiders op gebied van ontwikkeling en productie verruimen de technologische achtergrond van het bedrijf en stellen het in staat om allesomvattende digitale oplossingen te ontwikkelen voor het drukken van documenten en het bedrukken van affiches, spandoeken, uithangborden, etiketten en verpakkingsmateriaal.
Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op www.agfa.com.
 
Perscontact:
 
Johan Jacobs
Agfa-Gevaert
Corporate Press Relations Manager
tel. +32 (0)3/444. 8015
fax +32 (0)3/444. 5005
 

Pièces jointes

Persbericht