Ordinær generalforsamling Ringkjøbing Landbobank A/S

Der afholdes ordinær generalforsamling onsdag, den 22. februar 2017, kl. 17.00 i ROFI-Centret, Kirkevej 26, Rindum, 6950 Ringkøbing.


Dagsorden i henhold til vedtægterne:

1.    Valg af dirigent

      

2.    Bestyrelsens beretning om bankens virksomhed i det forløbne år
       Bestyrelsen foreslår, at årsberetningen tages til efterretning.

 

3.    Fremlæggelse af årsrapporten til godkendelse
       Bestyrelsen foreslår, at årsrapporten godkendes.

 

3a.  Godkendelse af bankens lønpolitik

       Bestyrelsen foreslår, at den opdaterede lønpolitik godkendes.

 

4.    Beslutning om anvendelse af overskud eller dækning af tab i henhold til den godkendte årsrapport

       Bestyrelsen foreslår, at resultatdisponeringen godkendes.

 

5.    Valg af medlemmer til repræsentantskabet
Efter tur afgår: Inge Sandgrav Bak, Erik Jensen, Jens Lykke Kjeldsen, Jacob Møller, Jens Møller Nielsen, Ole Christian Pedersen, Lone Rejkjær Söllmann og Egon Sørensen.

Inge Sandgrav Bak har meddelt, at hun ikke ønsker at genopstille, og Ole Christian Pedersen skal udtræde af repræsentantskabet på grund af vedtægternes aldersbestemmelse. Endelig har Gert Asmussen meddelt, at han ønsker at udtræde af bankens repræsentantskab og bestyrelse.

Repræsentantskabet og bestyrelsen foreslår genvalg af:

  • Erik Jensen, Skjern, direktør, født 1965
  • Jens Lykke Kjeldsen, Ringkøbing, tømmerhandler, født 1950
  • Jacob Møller, Ringkøbing, adm. direktør, født 1969
  • Jens Møller Nielsen, Ringkøbing, direktør, født 1956
  • Lone Rejkjær Söllmann, Tarm, økonomichef, født 1968
  • Egon Sørensen, Spjald, assurandør, født 1965

Repræsentantskabet og bestyrelsen foreslår nyvalg af:

  • Anette Ørbæk Andersen, Skjern, direktør, født 1963
  • Bente Skjørbæk Olesen, Vemb, forretningsindehaver, født 1971
  • Karsten Sandal, Ølstrup, direktør, født 1969
  • Lise Kvist Thomsen, Virum, senior business analyst, født 1984

Ved rekrutteringen og opstillingen af kandidater til repræsentantskabet har repræsentantskabet og bestyrelsen fokuseret på at sikre en mangfoldighed blandt repræsentantskabsmedlemmerne, herunder i relation til erhvervsmæssig erfaring, faglige kvalifikationer og kompetencer, alder, m.v.

 

6.    Valg af én eller flere revisorer
Repræsentantskabet og bestyrelsen foreslår genvalg af PricewaterhouseCoopers, Statsautoriseret Revisionspartnerselskab.

 

7.    Bemyndigelse af bestyrelsen til - indtil næste ordinære generalforsamling - inden for gældende lovgivning at lade banken erhverve egne aktier inden for en samlet pålydende værdi af i alt 10% af bankens aktiekapital og således, at aktierne kan erhverves til gældende børskurs +/- 10%

Bestyrelsen foreslår, at bestyrelsen bemyndiges til - indtil næste ordinære generalforsamling - inden for gældende lovgivning at lade banken erhverve egne aktier inden for en samlet pålydende værdi af i alt 10% af bankens aktiekapital og således, at aktierne kan erhverves til gældende børskurs +/- 10%.

 

8.    Eventuelle forslag fra bestyrelse, repræsentantskab eller aktionærer

8a.  Forslag til vedtægtsændringer

Repræsentantskabet og bestyrelsen foreslår følgende vedtægtsændringer:          

§§ 2a og 2b

Der foreslås en forlængelse af bemyndigelserne i §§ 2a og 2b frem til den 21. februar 2022, og der er således tale om en forlængelse på 1 år. Bemyndigelserne er i øvrigt på uændrede vilkår.

 

8b.  Forslag om nedsættelse af bankens aktiekapital med nominelt 500.000 kr. ved annullering af egne aktier

Bestyrelsen foreslår, at bankens aktiekapital nedsættes fra nominelt 22.850.000 kr. til nominelt 22.350.000 kr. ved annullering af 100.000 stk. aktier á nominelt 5 kr. fra bankens beholdning af egne aktier til en nominel værdi af 500.000 kr.

Det oplyses i overensstemmelse med selskabslovens § 188, stk. 1, at formålet med nedsættelsen af bankens aktiekapital er udbetaling til aktionærer, idet nedsættelsesbeløbet er anvendt til udbetaling til aktionærer som vederlag for aktier erhvervet af banken i henhold til tidligere generalforsamlingsbemyndigelse til bestyrelsen.

Som følge heraf nedsættes aktiekapitalen med nominelt 500.000 kr., og bankens beholdning af egne aktier nedsættes med 100.000 stk. aktier á nominelt 5 kr. Det oplyses i overensstemmelse med selskabslovens § 188, stk. 2, at de pågældende aktier er erhvervet for et samlet beløb på 140.354.200 kr., hvilket betyder, at der ud over den nominelle kapitalnedsættelse er udbetalt 139.854.200 kr. til aktionærer.

Bestyrelsens forslag om nedsættelse af aktiekapitalen er stillet med henblik på at fastholde fleksibilitet i bankens kapitalstruktur.

Såfremt forslaget vedtages, medfører det ændring af bankens vedtægter § 2 samt af §§ 2a og 2b således, at beløbet på ”22.850.000” i § 2 ændres til ”22.350.000”, og beløbet på ”37.060.980” i §§ 2a og 2b ændres til ”36.560.980”.

 

8c.   Forslag om vedtagelse af et opkøbsprogram med henblik på en efterfølgende kapitalnedsættelse

Bestyrelsen foreslår, at der etableres et særligt opkøbsprogram, hvorved bestyrelsen inden næste ordinære generalforsamling kan lade banken erhverve egne aktier for en kursværdi op til 170.000.000 kr., dog maksimalt op til 170.000 stk. aktier á nom. 5 kr. Det særlige opkøbsprogram forudsætter, at aktierne opkøbes til markedskurs. Bestyrelsen bemyndiges til at annullere eller reducere opkøbsprogrammet, såfremt dette vurderes at være forretningsmæssigt for banken, at være i bankens langsigtede interesse eller såfremt bankens kapitalforhold i øvrigt tilsiger dette. De aktier, der er omfattet af opkøbsprogrammet, erhverves af banken med henblik på senere gennemførelse af en kapitalnedsættelse.

 

8d. Forslag om bemyndigelse til bestyrelsen eller den bestyrelsen måtte sætte i sit sted

Bestyrelsen foreslår, at bestyrelsen eller den, som bestyrelsen måtte sætte i sit sted, bemyndiges til at anmelde de på generalforsamlingen vedtagne beslutninger til registrering samt til at foretage sådanne ændringer i de til Erhvervsstyrelsen indleverede dokumenter, som Erhvervsstyrelsen måtte kræve eller finde hensigtsmæssige i forbindelse med registrering af de på generalforsamlingen vedtagne beslutninger.

 

Vedtagelseskrav
Forslagene i punkterne 8a. og 8b. kræver vedtagelse med mindst 2/3 af såvel de afgivne stemmer som af den på generalforsamlingen repræsenterede stemmeberettigede aktiekapital. De øvrige forslag kan vedtages med simpelt stemmeflertal.   

Aktiekapitalens størrelse og aktionærernes stemmeret samt registreringsdato - ret til at deltage og stemme på generalforsamlingen
Vedrørende aktiekapitalens størrelse og aktionærernes stemmeret oplyses, at aktiekapitalen er på nom. 22.850.000 kr. fordelt på 4.570.000 stk. aktier á nom. 5. kr. Hvert aktiebeløb op til og med nom. 500 kr. giver 1 stemme og aktiebeløb derover 2 stemmer, hvilket er det højeste stemmeantal en aktionær kan afgive.

Møde- og stemmeret på generalforsamlingen tilkommer alene aktionærer, der på registreringsdatoen, onsdag, den 15. februar 2017, kl. 23.59, er noteret som aktionærer i ejerbogen eller på dette tidspunkt har rettet henvendelse til banken med henblik på indførsel i ejerbogen, og denne henvendelse er modtaget af banken. 

Tilmelding, spørgsmål og adgangskort
Tilmelding til generalforsamlingen kan ske på bankens hjemmeside www.landbobanken.dk eller ved henvendelse i en af bankens afdelinger. Aktionærer eller fuldmægtige kan ledsages af en rådgiver. Aktionærer kan skriftligt stille spørgsmål til dagsordenens punkter eller til bankens stilling i øvrigt til besvarelse på generalforsamlingen. Spørgsmål kan rettes enten pr. brev til Ringkjøbing Landbobank A/S, att.: Direktionen, Torvet 1, 6950 Ringkøbing eller pr. mail til regnskab@landbobanken.dk. Af hensyn til pladsforholdene skal adgangskort til generalforsamlingen i henhold til bankens vedtægter være bestilt senest fredag, den 17. februar 2017, kl. 23.59. Efter det nævnte tidspunkt kan der ikke bestilles adgangskort. 

Afgivelse af stemmer
Aktionærerne kan deltage og stemme personligt eller ved en fuldmægtig på generalforsamlingen. Der er også mulighed for at brevstemme inden generalforsamlingen.

Aktionærer kan senest fredag, den 17. februar 2017, kl. 23.59 afgive fuldmagt til bankens bestyrelse eller til tredjemand. Fuldmagten kan enten afgives elektronisk på InvestorPortalen hos VP Investor Services, via bankens hjemmeside www.landbobanken.dk eller skriftligt ved brug af fuldmagtsblanketten, der kan rekvireres i en af bankens afdelinger.

Såfremt den skriftlige fuldmagt ønskes anvendt, skal den udfyldte og underskrevne fuldmagt være banken i hænde inden ovennævnte frists udløb fredag, den 17. februar 2017, kl. 23.59. Fuldmagten kan enten sendes pr. post til Ringkjøbing Landbobank A/S, att.: Regnskabsafdelingen, Torvet 1, 6950 Ringkøbing, pr. mail til regnskab@landbobanken.dk eller pr. fax på 7624 4913.

Aktionærer har desuden mulighed for at afgive brevstemme forud for generalforsamlingens afholdelse. Afgivelse af brevstemme kan enten ske elektronisk på InvestorPortalen hos VP Investor Services, via bankens hjemmeside www.landbobanken.dk eller ved brug af en skriftlig brevstemmeblanket, der kan rekvireres i en af bankens afdelinger.

Såfremt en skriftlig brevstemme ønskes afgivet, skal den afgivne brevstemme returneres pr. post til Ringkjøbing Landbobank A/S, att.: Regnskabsafdelingen, Torvet 1, 6950 Ringkøbing, pr. mail til regnskab@landbobanken.dk eller pr. fax på 7624 4913. Elektronisk brevstemme skal være afgivet senest tirsdag, den 21. februar 2017, kl. 10.00, på hvilket tidspunkt en skriftlig brevstemme også skal være banken i hænde.  

Udøvelse af finansielle rettigheder
Ringkjøbing Landbobanks aktionærer kan vælge Ringkjøbing Landbobank A/S som kontoførende institut med henblik på at få udøvet de finansielle rettigheder gennem Ringkjøbing Landbobank A/S.  

Yderligere oplysninger
Årsrapporten og de fuldstændige forslag til vedtægtsændringer vil blive offentliggjort på bankens hjemmeside www.landbobanken.dk og fremlagt til eftersyn for aktionærerne i bankens afdelinger tirsdag, den 31. januar 2017.

 

Ringkøbing, den 31. januar 2017 

På bestyrelsens vegne

Jens Lykke Kjeldsen, formand


Pièces jointes

Indkaldelse ordinær generalforsamling 2017.pdf