Onderzoekers van Dakila Onderzoek ontvangen prijs na onderzoek naar de vorm van de aarde


São Paulo, Brazilië , Dec. 21, 2018 (GLOBE NEWSWIRE) -- In oktober ontving de Braziliaanse asociatie Dakila Onderzoek, vertegenwoordigd door haar president Urandir Fernandes de Oliveira, een motie van felicitatie van de Wetgevende Raad van Mato Grosso do Sul (MS) als erkenning voor het belang van de wetenschappelijke studies die op verschillende kennisgebieden werden uitgevoerd , zoals in de wiskunde, natuurkunde, kwantumfysica, astronomie en geografie. Hieronder werden de recente ontdekkingen naar de vorm van de aarde benadrukt, die laten laat zien dat deze feitelijk niet sferisch is, maar plat op de wateren en convex op de continenten.

Om dezelfde redenen ontvingen de Dakila-onderzoekers in juni de medaille Cabo Carlos Adalberto Macedo 'Helden van de Zesdaagse Oorlog' van de Braziliaanse Vereniging van Internationale Vredeskrachten in het Stadhuis van São Paulo (SP).

De ontvangen complimenten betekenen volgens Urandir een overwinning. "Het doel van onze studies was om de inconsistenties te onderzoeken die door de wetenschap worden gepresenteerd in relatie tot de vorm van de aarde en de resultaten haalden de thesis, dat deze bolvormig is, onderuit", zegt Oliveira.

Dakila Onderzoek viel wereldwijd op na de release van de speelfilm Aarde Convexe: De Documentaire, beschikbaar op nl.terraconvexa.com.br in 13 talen. De documentaire presenteert de studies en veldexperimenten die de convexiteit van de aarde bewijzen. Ze zijn in de loop van de laatste zeven jaar in verschillende delen van de wereld uitgevoerd en werden gevolgd door overheidsinstituties en professionals uit verschillende delen van Brazilië en andere landen, zoals astronomen, cartografen, geologen, landmeters en civiel-ingenieurs.

Met behulp van laatste generatie apparatuur werden zeven wetenschappelijke experimenten uitgevoerd: geodesie, bestaande uit het meten van twee gebouwen op grote afstand, beide op zeeniveau; een laserproef om de vlakheid van het water te verifiëren; waterpas niveau; optische vervormingen met betrekking tot reflectieve processen; een experiment waarbij boten aan de horizon "verdwijnen"; experimenten van "zwaartekracht" en hemellichamen.

Momenteel onderzoeken de Dakila-onderzoekers de inconsistenties gepresenteerd door de wetenschap met betrekking tot zowel de zon als de maan.

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/ffd77713-6ad5-45c0-b51b-3e6f951a1821


            
Associação Dakila Pesquisas

Coordonnées