Aktias kapitalförvaltning belönades igen – nu med två Lipper Fund Awards-priser


Aktia Kapitalförvaltning har fått priset som Nordens bästa räntefondförvaltare i Lipper Fund Awards-jämförelsen. Utöver detta utsågs Aktia EM Local Currency Frontier Bond+-fonden till Nordens bästa i sin egen kategori. Aktias kapitalförvaltningstjänster har prisbelönats flera gånger i olika jämförelser och i år har Aktia redan vunnit priset som bästa finländska räntefondförvaltare i Morningstars jämförelse.

Aktia har vunnit Lipper Fund Awards 2019-priset som bästa nordiska räntefondförvaltare i Small Company-kategorin. Aktia fick priset som ett bevis på bolagets unika expertis inom räntefondförvaltning.

Dessutom fick Aktia EM Local Currency Frontier Bond+-fonden Lipper Fund Awards 2019-priset som bästa nordiska räntefond. Fondpriset delas ut utgående från den bästa avkastningsutvecklingen.

”Det är fint att få erkännande för vårt långsiktiga och målmedvetna arbete som vi gjort under flera år och som baserar sig på vår egen starka vision och vårt agila verksamhetssätt. De här prisen visar att vår räntekompetens och våra räntefonder är de bästa inom sina jämförelsegrupper”, säger Jetro Siekkinen, vice verkställande direktör för Aktia Kapitalförvaltning Ab och ansvarig för placeringsverksamheten.

”De här prisen är ett fint bevis på Aktias kapitalförvaltningskompetens. Vi har bevisligen kompetens i världsklass som konkretiseras förutom i de pris vi fått även i tillväxten av kundmedel och i den internationellt växande efterfrågan på vårt utbud”, säger Anssi Rantala, Aktia Banks vice verkställande direktör.

Aktias kapitalförvaltning har belönats upprepade gånger i flera aktörers tävlingar. I Morningstars Awards-jämförelsen tidigare i år belönades Aktias räntekompetens som bäst i Finland redan för femte gången. Aktia har fått Lipper-priset tidigare år 2017 som bästa nordiska kapitalförvaltare i hela utbudets Small Company-kategori.

Lipper är den ledande internationella och obundna producenten av fondanalyser och -jämförelser. De ansedda Lipper Fund Awards-prisen utdelas årligen till de bästa fonderna och kapitalförvaltnings- samt fondbolagen i över 20 länder världen runt.

Mera information:
Jetro Siekkinen, vice verkställande direktör, Aktia Kapitalförvaltning Ab, tfn 010 247 6564
Anssi Rantala, vice verkställande direktör, Aktia Bank Abp, tfn 010 247 6381

Aktia erbjuder ett rikt urval av lösningar inom bankverksamhet, kapitalförvaltning, försäkring och fastighetsförmedling. Aktias verksamhet koncentreras till det finländska kustområdet och tillväxtcentra i inlandet. Aktias ca 370 000 kunder betjänas på kontoren, webben, i mobila användargränssnitt samt per telefon. Aktias aktie noteras på Nasdaq Helsinki Oy. Mera information om Aktia finns på www.aktia.com.