Priimti sprendimai išbraukti AB „Energijos skirstymo operatorius“ akcijas iš AB Nasdaq Vilnius vertybinių popierių biržos


AB „Energijos skirstymo operatorius“, kodas 304151376, registruotos buveinės adresas Aguonų g. 24, Vilnius (toliau – Bendrovė arba ESO). Bendras AB „Energijos skirstymo operatorius“ išleistų paprastųjų vardinių akcijų skaičius yra 894 630 333; ISIN kodas – LT0000130023.

Bendrovė informuoja, kad 2020 m. gegužės 21 d. AB Nasdaq Vilnius priėmė sprendimą išbraukti ESO akcijas iš Oficialiojo prekybos sąrašo.

Atsižvelgiant į finansinių priemonių pasiskirstymą tarp investuotojų ir galimą išbraukimo iš Oficialiojo sąrašo poveikį investuotojų interesams, AB „Energijos skirstymo operatorius“ akcijos bus išbrauktos nuo 2020 m. liepos 1 d. (paskutinė akcijų prekybos Nasdaq Vilnius diena yra 2020 m. birželio 30 d.).

2019-12-04 AB „Energijos skirstymo operatorius“ neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas priėmė sprendimą išbraukti įmonės akcijas iš prekybos AB Nasdaq Vilnius vertybinių popierių biržoje.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, nuo 2020 m. gegužės 18 d. yra įgyvendinimas privalomas AB „Energijos skirstymo operatorius“ akcijų išpirkimo procesas. Įmonės akcininkai jiems priklausančias akcijas „Ignitis grupei“ turi parduoti per 90 kalendorinių dienų. Paskutinė diena, kai galima parduoti akcijas privalomo išpirkimo metu, yra 2020 m. rugpjūčio 17 diena. Tai reiškia, kad AB „Energijos Skirstymo Operatorius“ akcininkai iki šios datos galės parduoti akcijas per Nasdaq Vilnius vertybinių popierių biržą, nepriklausomai nuo to, kad įmonių akcijos jau bus išbrauktos iš prekybos sąrašo.


Daugiau informacijos: Tomas Kavaliauskas, ESO ryšių su visuomene projektų vadovas tomas.kavaliauskas@eso.lt