Dėl ilgalaikės finansavimo sutarties sudarymo su UAB „Ignitis grupė“

AB „Energijos skirstymo operatorius“ (toliau – ir Bendrovė), kodas 304151376, registruotos buveinės adresas Aguonų g. 24, Vilnius. Bendras AB „Energijos skirstymo operatorius“ išleistų paprastųjų vardinių akcijų skaičius yra 894 630 333; ISIN kodas – LT0000130023.

Bendrovė 2020 m. birželio 29 d. pasirašė sutartį su UAB „Ignitis grupė“ dėl 200 mln. eurų ilgalaikės paskolos gavimo, kuria bus refinansuoti trumpalaikiai turimi finansiniai įsipareigojimai, skirti skirstymo tinklo patikimumo ir efektyvumo investicijoms finansuoti. Paskolos grąžinimo terminas – 2030 m. gegužės 21 d.

Sutarties fiksuota palūkanų norma - 2,17 proc. sutampa su UAB „Ignitis grupė“ obligacijų išplatinimo efektyvia palūkanų norma. Esminės sutarties sąlygos sutampa su obligacijų išplatinimo sąlygomis.

Šia sutartimi papildomų įsipareigojimų įvykdymą užtikrinančių priemonių (garantijų, laidavimo, įkeitimo ir kitų) nėra numatyta.

ESO atstovas ryšiams su visuomene Tomas Kavaliauskas, el. paštas: tomas.kavaliauskas@eso.lt, tel. +370 61751616.