Förändringar i Innofactors ledningsgrupp


Innofactor Abp pressmeddelande 2022-09-27 kl. 09.00 CEST

Martin Söderlind utsett till VD och Country Manager för Innofactor Sverige

Innofactor har utsett Martin Söderlind till VD och Country Manager för Innofactor Sverige. Martin har tidigare haft positionen som medlem i koncernens ledningsgrupp samt Chief Innovation and Talent Officer från och med april 2021. Han kommer att fortsätta som medlem av koncernens ledningsgrupp även i sin nya tjänst. Före Innofactor har Martin fungerat som COO i Nordcloud samt flera ledarpositioner på Telia.

Tidigare Country Manager för Innofactor Sverige Marcus Hasselblad kommer arbeta som Senior Advisor under en övergångsperiod innan han går vidare till nya utmaningar utanför Innofactor.

”Tillväxt på den svenska marknaden är mycket viktigt, och det tror vi kan möjliggöras under Martins ledning. Vi vill tacka Marcus för hans insats under de senaste åren.”, säger Innofactors VD Sami Ensio.

”Jag är övertygad om att vi, tillsammans med vår skickliga och innovativa personal kommer att kunna komma på med nya sätt att arbeta, leverera värde för våra kunder och skapa tillväxt i den svenska verksamheten”, säger Martin Söderlind.

Anni Pokkinen utsett till Chief People Officer för Innofactor

Innofactor har utsett Anni Pokkinen till Chief People Officer för Innofactor samt medlem i koncernens ledningsgrupp. Anni har innehaft flera roller på Innofactor sedan juli 2015. Senast har Anni fungerat som HR Director, Nordic Development & Operations och HR Director, Finland. Anni kommer att fortsätta som ledare av HR Finland även i sin nya tjänst.

Chief People Officer kommer att särskilt fokusera på att utveckla ledarskapsmodellen för Innofactors självorganiserade team, att öka medarbetarnas tillfredsställelse samt att rekrytera nya talanger. Att rekrytera och utbilda nyutexaminerade som går med i Innofactors DigiStar-program är en viktig del av vår tillväxtstrategi.

”Innofactors framgång bygger på våra människor. Jag är väldigt glad över att bli Innofactors nya Chief People Officer. Jag brinner för att utveckla nya sätt att arbeta för våra fantastiska självorganiserade team och tror att vi kommer att upptäcka koncept som ökar såväl personal- som kundnöjdheten. Personalen spelar en mycket central roll i Innofactors tillväxt, och jag är glad över att få stödja den tillväxten”, säger Anni Pokkinen.

“Våra anställda är kritiska för Innofactors framgång! Vi är ett #PeopleFirst företag. Jag är övertygad om att vi kommer uppnå fantastiska resultat under Annis ledning”, fortsätter Sami Ensio.

I fortsättningen kommer Innofactors VD Sami Ensio att ta ansvaret för Innofactors innovation och erbjudande i koncernledningen som tidigare innehades av Martin Söderlind.

För ytterligare information, kontakta:

Martin Söderlind, Managing Director and Country Manager, Sweden
Innofactor AB
Tel. +46 70 661 9350
martin.soderlind@innofactor.com

Innofactor

Innofactor har över 1000 kunder och är en ledande leverantör inom digitaliseringen av kommersiella och offentliga organisationer samt tredje sektorn. Innofactor har ledande kompetens inom Microsoft Ecosystems och det mest omfattande erbjudandet i Norden. Innofactor har över 500 anställda i Finland, Sverige, Danmark och Norge. Innofactor Plc-aktien är listad i teknologisektionen på huvudlistan på NASDAQ Helsinki Ltd. www.innofactor.com/se #ModernDigitalOrganization #HybridWork #PeopleFirst #CreatingSmiles